Kunst verbindt mensen en vergroot het welbevinden. Het heeft een bewezen positief effect op de mentale gezondheid en draagt bij aan zingeving en zelfvertrouwen en stimuleert de individuele ontplooiing. ‘Kunst is belangeloos’ zei de Duitse filosoof Immanuel Kant (1724-1804). ‘Geef je over aan de kunst’, adviseerde Kant, ‘en geniet zonder oordeel van de esthetische ervaring’.

In de nieuwe galerie Art Villa Gooi wordt in een stijlvolle ambiance de kracht van kunst verwoord in glanzende exposities van werken van uiteenlopende hedendaagse kunstenaars. De veelzijdige, geregeld wisselende collecties beeldhouwkunst, schilderijen, keramiek, glas- en bronssculpturen en fotocollages voegen zich harmonieus in de elegante omgeving van het fraaie gebouw met zijn unieke licht­inval. Veel van de geëxposeerde werken hebben inmiddels hun weg naar verschillende Blaricumse villa’s gevonden.

Golden Glow
een ode aan het licht
Galeriehouder en kunstfotograaf Gert Kist is de inspirerende kracht achter Art Villa Gooi. In zijn eigen werk is zijn scherpe oog voor detail en esthetiek duidelijk herkenbaar. Zijn gelaagde composities en installaties hebben de galerie geliefd gemaakt onder een breed geïnteresseerd publiek van gerenommeerde, goed ingevoerde kunstverzamelaars. Zijn nieuwste expositie Golden Glow (vanaf 14 september) brengt een klinkende ode aan het licht, de kleuren en de warmte van de nazomer. De geëxposeerde werken van uitzonderlijke klasse en élégance zetten de gouden tinten van de zon om in een uniek samenspel van vorm en creativiteit. Dat is de kracht van kunst!

Art Villa Gooi is iedere zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.
Vaartweg 168, Hilversum.
+31 622202074
info@artvillagooi.com
artvillagooi.com