door Marjolijn Schat
In hun zoektocht naar een huis – ‘desnoods in Blaricum’ zo waren hun woorden – kregen Gea en Anne een woning in de Blaricummermeent aangeboden. En ze waren meteen verkocht, alle vooroordelen over het Gooi werden overboord gegooid en ze zijn dol op de gezelligheid en al het moois dat Blaricum en omgeving te bieden heeft.

Ze wonen hier nu drie jaar, inmiddels ook met hun anderhalf jaar oude dochter Caro, de hond Diva en een paar katten. Voor Gea is dit haar eerste relatie met een vrouw: ‘Ik had daar nog nooit over nagedacht maar ik werd dolverliefd op Anne als persoon.’ En het gevoel was wederzijds. Beiden hadden toen een grote wens: Anne wilde, indien het haar gegeven zou zijn, graag moeder worden en Gea reizen.

Beide dromen zijn uitgekomen
Gea: ‘In mijn werk als jeugdcoach zie ik de struggles van kinderen die hun biologische ouders niet kennen of geen contact met ze hebben. Voor ons stond het daarom vast dat we geen onbekende donor wilden.’ Tijdens hun zoektocht liet een goede vriend van Anne weten dat hij graag donor wilde zijn. En na het goed regelen van de praktische zaken was Anne na drie maanden zwanger van Caro. Caro is omringd door liefde van haar moeders, de vader en maar liefst drie paar opa’s en oma’s. Het is een heerlijk kind dat in haar allereerste Ajax-tenue bij mij op schoot gezellig met haar eigen pen met me meeschrijft. Met hun drietjes hebben ze dit jaar een prachtige reis van zeven weken (en Gea nog een maand met een vriendin) door Azië gemaakt. Anne: ‘Een fantastische ervaring, natuurlijk moest het reizen aangepast worden aan het ritme van de kleine meid, maar door haar hebben we ook zoveel mooie contacten gelegd.’ Gea: ‘Ik ben zoveel meer mem (ik kom uit Friesland) geworden in deze periode. Met respect voor Anne als biologische moeder en het feit dat ze borstvoeding geeft, breng ik nu bewust nog meer tijd met Caro door.’ Hoewel de meeste koppels onder hetzelfde dak wonen, hebben Gea en Anne hier een andere kijk op. Gea heeft haar woning in Amsterdam altijd aangehouden en ze wonen samen in Blaricum en ieder ook apart in onze hoofdstad, met of zonder Caro. Deze formule is duidelijk onderdeel van hun succesvolle relatie.

A-VIDA
Gea is naast haar werk in de jeugdzorg ook werkzaam in de financiële zorg, voor jongeren met schulden en ook voor werkgevers en gemeenten. Anne is massagetherapeut. En samen zijn ze nu druk bezig met Anne’s droom om een vitaliteits- en bewustzijnscentrum in Blaricum neer te zetten. A-VIDA, een centrum met onder meer massages, yogalessen, coaching, familieopstellingen en lichaamstherapie. Alles onder het motto ‘van het hoofd naar het hart’. Een pand op de Deltazijde, met uitzicht op het Gooimeer, wordt nu opgeknapt en ingericht en ze hopen in juli open te gaan. Succes dames, we komen straks zeker een kijkje nemen!