Op zaterdag 14 september vond er een bijzondere Outdoor Yoga Experience plaats in ons dorp. Dit benefietevenement, georganiseerd door Marieke Wulffelé, had een belangrijk doel: geld inzamelen voor de COBRA-studie van het UMC Utrecht.

Deze studie onderzoekt het effect van yoga op spier- en gewrichtsklachten bij vrouwen die hormoontherapie ondergaan na borstkanker. Deze klachten worden vaak onderschat maar hebben een grote impact op het dagelijks leven. Marieke: ‘Ik ken de kracht van yoga. En het “gevecht” tegen spier- en gewrichtsklachten. Ik heb ondervonden dat yoga een waanzinnige verlichting kan bieden. We kennen allemaal wel een familielid of vriendin die getroffen is door borstkanker en met uw steun kunnen we een verschil maken voor vrouwen die de diagnose borstkanker krijgen.’

Baanbrekend onderzoek
Het UMC Utrecht wil met de COBRA-studie onderzoeken of yoga een effectieve oplossing kan zijn voor deze klachten. Met de opbrengst van het benefietevenement kan dit belangrijke onderzoek worden uitgebreid en verbeterd. Maar liefst 100 man en vrouw, oud en jong, van beginners tot yogadocenten, partners, moeders en dochters, deden mee. In de prachtige tuin van de Neeltje’s Hoeve, een rijksmonument uit de achttiende eeuw, met uitzicht op de Vituskerk en de paarden van Marieke. Het was een heel bijzondere, intieme en inspirerende yogales. Wilt u ook bijdragen aan dit waardevolle onderzoek?
U kunt doneren via de speciale inzamelingslink: tinyurl.com/277buavo