Hoe een korfbalclub die in 1949 werd opgericht zich ontwikkelde tot een bloeiende (beach)handbalvereniging met 120 leden, met 6 senioren- en 3 jeugdteams. In september vierde SDS’99 haar 25-jarig bestaan.

SDS’99 is een samensmelting van het in 1949 als korfbalclub opgerichte en later tot een handbalclub omgevormde BSV en de in 1950 gestarte handbalclub HSV Laren. Deze fusie was destijds noodzakelijk omdat er in Laren een vergrijzing optrad en er hier hoop was op jeugdige aanwas uit de Bijvanck. Vier jaar duurden de besprekingen en in 1999 werd een grote handbalvereniging opgericht: SDS’99 – Sterk door Samenwerking. In 2000 werd door 135 vrijwilligers en geheel in eigen beheer gestart met de bouw van een nieuw clubgebouw aan de Schapendrift voor een sportief en gezellig verenigingsleven. En in 2014 werd een beachhandbalveld aangelegd, dat gaandeweg geprofessionaliseerd werd voor drie velden. Lang was SDS’99 ook de enige vereniging in de regio met beachhandbalvelden. Een hoogtepunt voor de club was het Nederlands Kampioenschap Beachhandbal senioren in 2021, dat hier werd gespeeld. Plezier vormt de basis en de prestatie volgt, dat is het motto van de club. sds99.nl

Koffie bij/met de buren
Het sociale karakter van de vereniging zien we ook terug in hun succesvolle actie ‘Koffie bij/met de buren’. Iedere eerste donderdag van de maand tussen 10.00-12.00 uur bent u op de club van harte welkom en krijgt u voor 3 euro onbeperkt koffie of thee en iets lekkers erbij. Geniet van een praatje met bekenden en maak kennis met nieuwe dorpsgenoten.