door Greet Volkers
Op naar hét muziekfeest van Blaricum, het Blaricum Music Festival. Van 29 juni t/m 8 juli staat ons dorp weer in het teken van klassieke (en iets minder klassieke) muziek, uitgevoerd door internationale topsolisten en ensembles. Met diverse orkestconcerten, intieme kamermuziek, jazz en masterclasses.

Het worden weer fijne dagen in het dorp, met een heel bijzondere sfeer van muziek. En jullie hebben vast de beeldschone poster al gezien? Een kunstwerk van onze dorpsgenoot Paulien Huizinga. Ook hebben we alweer de eerste vrijwilligersbijeenkomst gehad. Een goede opkomst en aan enthousiasme geen gebrek. En wie zich bij ons wil aansluiten… altijd welkom. Naast vrijwilligers zijn we ook nog op zoek naar slaapplekken voor de musici.

Een anekdote
Ik vergeet nooit meer de keer dat ik in Zwitserland, tijdens het Verbier Festival, een jonge countertenor uit New York te logeren had. Mijn dochter en een vriendin logeerden ook bij ons. De eerste ochtend zitten de meiden aan het ontbijt te huilen van het lachen. De logé is dan al naar zijn Masterclass, die overigens gegeven werd door Elly Ameling, een Nederlandse vocale trots. Na wat geharrewar kwam het verhaal. Toen ze de avond ervoor in bed waren gekropen, hoorden de meisjes een soort stemrumoer dat ze niet thuis konden brengen. Mooi was anders, dus konden ze de slaap niet vatten. Een van de twee liep op een gegeven moment naar de badkamer en tot haar verbazing kwam het geluid uit de slaapkamer van de jongeman. Wat er aan de hand was? Hij lag ‘gewoon’ toonladders te oefenen. Kan gebeuren. Maar na een uurtje hebben ze gevraagd of het wat zachter kon en de rust keerde terug. Bruce, zo heette de knul, heeft trouwens regelmatig onze dochter bezocht wanneer hij in het concertgebouw optrad. Een leuke vriendschap is gebleven.

Ik wens iedereen een heel fijn festival!

Voor het programma en kaartverkoop, zie www.blaricumfestival.com Ook is Peter Santa, initiatiefnemer van het Blaricum Music Festival, altijd op zoek naar sponsoren, donateurs, adverteerders, vrijwilligers en gastgezinnen. Mail info@blaricumfestival.com