door Marjolijn Schat
Zo’n 5,1 miljoen Nederlanders tussen de 15 en 75 jaar werken ten minste twee dagen per week vanuit hun eigen huis, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Maar niet ieder beroep en zeker ook niet ieder huis of huishouding leent zich hiervoor. Maar voor Marieke Wulffelé, met haar beroep – eigenlijk moet ik zeggen beroepen – is haar prachtige thuis ook haar ultieme werkplek.

Marieke verhuisde op 2-jarige leeftijd naar ons dorp toen haar vader aangesteld werd als leerkracht op de OBB. En behalve een uitstapje naar Utrecht voor haar studie, heeft ze altijd in ons dorp gewoond. Op 17-jarige leeftijd leerde ze Paul (Stut, de slager) kennen en zijn sindsdien een setje en ‘vijf jaar geleden toch nog getrouwd’, lacht Marieke.

Neeltje’s Hoeve
Ze wonen nu zeven jaar op de Neeltje’s Hoeve in Blaricum-Dorp, een prachtige rijksmonumentale boerderij uit de achttiende eeuw, vernoemd naar een vroegere bewoonster Neeltje de Graaf. Ze wonen hier met hun twee dochters, de mooie witte herder Myca, een lollig groepje kippen, een konijn, hun paarden Silence, Elsanto, Alpha en het minipaardje Bucks. En op deze mooie en gezellige plek wil je toch de deur niet uit om te werken… Marieke runt hier dan ook haar succesvolle bedrijf Daadwerkelijk. ‘Ik begeleid professionals en leidinggevenden in hun ontwikkeling, zowel persoonlijk als teams. En vanuit mijn liefde voor yoga heb ik de 4-jarige Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte gevolgd en geef ik – naast wekelijkse lessen bij het Yogacentrum Eemland in Eemnes – hier in de tuin in de zomermaanden een serie outdoor yoga-lessen.’

Een unieke ervaring
Een yoga-ochtend in het dorp én met uitzicht op de paarden en de Vituskerk, dat wilde ik uiteraard graag meemaken en boekte een les. Met een groep mooie vrouwen, met bekenden en onbekenden, met yoga-docenten, beginnelingen en alles daartussen zaten we op een prachtige zaterdagochtend op ons matje op het gras. Je hoort de dorpsgeluiden en ziet de strepen die vliegtuigen in de lucht maken, de zon breekt door, je ervaart hoe de paarden hun tempo precies aan ons aanpassen, en om klokslag 11 uur weet Marieke ons in een rustige houding te hebben en luisteren we naar het beieren van de klok van de Vituskerk. Een unieke ervaring, ik heb nog een paar lesjes bijgeboekt. Ook interesse? Op 8 en 22 juni en 6 juli van 10.00-11.45 uur geeft Marieke deze yoga-experience.

Aanmelden via marieke@daadwerkelijk.nl / 06-21278220