door Linda Eggenkamp
Zondag 25 september staan vanaf 12.00 uur de akkers aan de Noolseweg weer in het teken van het Blaricumse boerenleven van 120 jaar terug. Dat betekent maar één ding: De Dag van het Werkpaard!

De vaste onderdelen ontbreken niet. De teams strijden met hun werkpaarden om de titel door: Boomstammen te slepen, te dorsen en te ploegen en hun behendigheid met paard en wagen op het boerenerf te tonen. De paarden en het publiek zijn gescheiden, maar alle activiteiten zijn goed te zien. Het schooltje, winkeltje, keukentje, kinderpleintje en de bakker zijn weer van de partij. Alsmede de smid en de wasvrouwen.
Bijzondere aandacht is er voor de Kolonie van de Internationale Broederschap te Blaricum. Eind 18e/begin 19e eeuw streek een bont gezelschap van landlopers, dominees, professoren, architecten, landbouwers, bakkers en theosofen uit Nederland maar ook uit Engeland en Italië neer aan de terreinen aan de Noolseweg. Het Koloniehuis stond daar waar nu Torenhof is gevestigd. Anarchisten, vredelievende vegetariërs, plantvreters in de volksmond, tegen alcoholgebruik en vies van tabak. Ook voorstanders van emancipatie van de vrouw en een schedelmeter, u gaat ze allemaal tegenkomen op deze dag.

De dag wordt rond 16.00 uur afgesloten met Boeldag, een veiling van brocante, oud en antiek. De toegang is gratis.

Teams kunnen zich opgeven bij Klaas Vos, tel 035-5313471