door Marloek de Greeff
Als je op Instagram zit, is het een aanrader om Gooische Hotspots te volgen. Inge Robbe tipt haar ruim 6.600 volgers over wat leuk, hot & new is in het Gooi. Toffe barretjes, een pop-up restaurant, wellness, fijne plekken in de natuur, evenementen, dingen om te doen (met kinderen) en hippe nieuwe winkels. Inge is er als eerste, maakt een mooie foto en schrijft een recensie, zodat je weet of het iets voor jou is. Na het lezen van een nieuwe post heb ik vaak meteen zin om erheen te gaan.
Inge woont met haar gezin, man, twee zoontjes, sinds twee jaar in de Blaricummermeent, op het eiland. Ook al zo’n hotspot, met coole vrije kavel huizen. Allemaal uniek en gemaakt met mooie, stoere materialen. Hiervoor woonden ze in Amsterdam. Het bevalt Inge goed in Blaricum en het Gooi. ‘Blaricum is een heerlijk dorp en ik vind het fijn om uit de drukte te zijn, lekker dichtbij de natuur. We wonen ook nog aan het water, fantastisch toch?!’

Nieuwe dingen ontdekken en delen
‘In Amsterdam was ik door mijn werk goed op de hoogte van nieuwe horecagelegenheden en mensen vroegen me regelmatig of ik mijn lijstjes met ze wilde delen. Toen ik in Blaricum kwam wonen, was ik verrast over hoeveel leuke dingen er zijn in het Gooi. Maar ook dat er op Instagram nog geen account was waarop je kon zien waar je echt moet zijn of waar een nieuwe ondernemer was gestart. In 2020 ben ik daarom Gooische Hotspots begonnen. Als hobby, naast mijn werk als marketingmanager. Ik ontdek graag nieuwe dingen en vind het leuk om dat met anderen te delen. En mooi om ondernemers zo te helpen toch? Er zijn zoveel initiatieven! Leuk dat ik die onder de aandacht kan brengen bij (nieuwe) inwoners van het Gooi!’ En er is nog een nieuwtje: in november gaat de website gooischehotspots.nl live. Daarop kun je wat makkelijker zoeken op bijvoorbeeld winkels, restaurants of kidsproof hotspots. Handig! Want mijn ervaring is dat als Inge het tipt, het ook écht leuk is en van goede kwaliteit.