Mirjam van Iterson, Alexander Peek, Rob Regensburg en Gert-Jan den Besten, vier fotografen, hebben hun passie en krachten gebundeld en organiseren een fotowedstrijd voor de jeugd.

Alle leerlingen van de groepen 8 van de vier Blaricumse basisscholen worden uitgedaagd om een prachtige portretfoto van een dierbare te maken. En het maakt niet uit of ze dit met een ‘echt’ fototoestel doen of hun smartphone hiervoor inzetten. De fotografen zullen ze op weg helpen en op iedere school een gastles geven. Zo kunnen de jeugdige fotografen de fijne kneepjes van het vak over licht, kleur en compositie leren. Maar ook hoe ze op een andere manier bewuster kunnen kijken naar en contact kunnen maken met degene die ze voor hun camera krijgen. Dat levert de beste foto’s op.

En er zijn prijzen te winnen
De foto’s zullen door een vakjury worden beoordeeld op creativiteit, originaliteit en de inzet van fototechnieken. Maar ook of de foto het verhaal, waarom de geportretteerde persoon dierbaar is voor de fotograaf, vertelt. De top 8 inclusief 3 door de vakjury gekozen prijswinnende foto’s zullen we in november op onze website publiceren. U kunt dan ook stemmen en bepalen wie de winnaar van de publieksprijs wordt. Op 11 december zal burgemeester Barbara de Reijke de prijzen uitreiken.

We houden u op de hoogte.