De Blaricumse Ontwikkelings- en Ontspannings Kring (B.O.O.K.) werd in 1952 opgericht. In die tijd was er weer eens sprake van samenvoeging van Blaricum en Laren en werd de behoefte gevoeld om het karakter van Blaricum op sociaal en cultureel gebied te ontwikkelen en te ondersteunen.

Al gauw waren ook inwoners uit andere Gooise dorpen geïnteresseerd en welkom. Er werden bezoeken gebracht aan concerten, lezingen, toneel- en filmvoorstellingen, tentoonstellingen etc. Later werden er ook tuinkeuringen gehouden van tuinen die vanaf de openbare weg zichtbaar waren, en zo bijdroegen aan het liefelijke gezicht van ons dorp. Maar dit is nu niet meer mogelijk i.v.m. de privacywetgeving.

De B.O.O.K nu
U heeft vast wel eens de bus op zaterdagavond op het Oranjeweitje zien staan. Een gezelschap feestelijk aangeklede dorpsgenoten stapt in voor een heerlijke avond uit. Ze worden pal voor het Concertgebouw in Amsterdam afgezet en later weer opgehaald. Ze genieten zo gemiddeld zevenmaal per jaar van de meest prachtige concerten. En eens per jaar ook van een ballet- of operavoorstelling in het Muziektheater in onze hoofdstad. Er vertrekt ook een bus uit Laren. Dichterbij huis organiseert de B.O.O.K. jaarlijks een theatervoorstelling in het Gooi, een lezing over een kunstonderwerp, een dagtocht naar een interessante en mooie bestemming in ons land en een boerenkoolavond in café d’Ouwe Tak.

Het 70-jarig jubileum van de B.O.O.K., met inmiddels een ledenaantal van 200 kunstliefhebbers, werd vorige maand succesvol gevierd in het Singer in Laren. Enthousiast geworden? Zie www.book-blaricum.nl