door Marloek de Greeff
Al een aantal jaar interviewt hei & wei leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in Blaricum. Ze kijken terug op de jaren van groep 1 t/m groep 8 en blikken vooruit op hun middelbareschooltijd en naar wat ze later hopen te worden.

In 2014 werd Annemei geïnterviewd voor de rubriek Groep 8 in de schijnwerpers. Het was een vrolijk interview, het woord lachen kwam er vaak in voor. Annemei vertelde dat ze vooral graag naar de basisschool ging om haar vriendinnen te zien en samen lol te hebben. De pauzes waren dan ook de leukste momenten op school. Ze zat op tennis- en schilderles en hoopte na de middelbare school (Laar & Berg) diergeneeskunde te gaan studeren. En als dierenarts in Blaricum te gaan wonen. En ze hoopte dat al haar vriendinnen ook in het dorp zouden blijven wonen.

Diergeneeskunde… of toch niet?
In de rubriek Hoe is het nu met? vragen we hoe het nu gaat met de groep 8 leerlingen van toen. Annemei woont tegenwoordig in Utrecht. Ze heeft haar vwo-diploma gehaald in Laren en is daarna psychologie gaan studeren. Het is dus geen studie diergeneeskunde geworden. ‘De studie diergeneeskunde lijkt me nog steeds heel leuk, maar ik vind psychologie beter bij mij passen. Deze studie bevalt me heel erg goed!’ Vriendinnen zijn nog steeds belangrijk, óók die van de basisschool. Een clubje van vijf vriendinnen ziet elkaar nog regelmatig als ze bij hun ouders in Blaricum zijn of ze gaan samen op pad in Utrecht of Amsterdam. Met één van deze meiden woont Annemei nu samen in Utrecht. Dat klinkt gezellig en alsof er nog steeds veel gelachen wordt. ‘En dat wordt er zeker gedaan’, zegt Annemei enthousiast.

Van Blaricum naar Laren
Annemei is bezig met haar bachelor en wil graag nog een master doen voor ze gaat werken. Als ik vraag of ze daarna nog in Blaricum hoopt te gaan wonen, laat ze weten: ‘Mijn ouders zijn aan het verhuizen naar Laren. Dat vind ik wel jammer, want ik zou later graag in ons huis in Blaricum willen wonen. Maar het nieuwe huis in Laren wordt vast ook mooi!’

Het was leuk om Annemei gesproken te hebben. Fijn dat het zo goed met haar gaat.
Succes met je studie Annemei!