door Gerda Jellema
De mogelijkheden om te communiceren, te schrijven, te dichten, te frauderen, te zoeken, etc, worden steeds verfijnder en geraffineerder. Open AI, die zich als doel heeft gesteld het bevorderen en ontwikkelen van vriendschappelijke Artificiële Inteligentie, lanceerde in november 2022 ChatGPT en ging hiermee de concurentie aan met vooral Google binnen deze wereld van AI. Google liet niet lang op zich wachten en introduceerde Bard als antwoord, dit verliep niet geheel vlekkeloos.

ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) is een prototype van een chatbot met artificiële intelligentie, gespecialiseerd in het voeren van dialogen met een (menselijke) gebruiker. De software is getraind op basis van de gigantische hoeveelheid data van ons internet, is zelflerend en kan zichzelf verbeteren aan de hand van informatie die gaandeweg is verzameld.

Begin 2023 kwam het tot een overeenkomst tussen Microsoft en OpenAI. Microsoft wil ChatGPT implementeren in andere Microsoft Office-programma’s. Scholieren, studenten en vele anderen maken reeds gebruik van ChatGPT. ChatGPT probeert schadelijke en bedrieglijke reacties te verminderen, maar omdat het zijn informatie mede van internet haalt, kunnen ook onwaarheden binnen de software terecht komen. Discussies zijn gaande of ChatGPT onze creativiteit dan wel positief of negatief beinvloedt, is het ethisch verantwoord, is het een verrijking, worden we niet dommer etc. OpenAI heeft inmiddels wel een tool online gezet die beoordeelt of een tekst waarschijnlijk geschreven is door kunstmatige intelligentie of niet.

Hier een gesprekje van hei & wei met ChatGPT
Is er in Nederland een BEL combinatie?
Ik ben een AI model en niet bekend met specifieke BEL combinaties in Nederland. Het is mogelijk dat er organisaties of onderzoeksgroepen in Nederland zijn die gebruik maken van de Biological Expression Language (BEL) en de bijbehorende tools voor het integreren en analyseren van biologische gegevens. Ik raad u aan contact op te nemen met relevante onderzoeksinstellingen of biomedische bedrijven in Nederland voor meer specifieke informatie.

Is Blaricum de moeite van het bezoeken waard?
Ja, Blaricum is de moeite waard om te bezoeken. Het is een prachtig dorp in Noord-Holland met een mooie natuur, culturele bezienswaardigheden en leuke winkels en restaurants. Veel mensen bezoeken Blaricum voor de rust en de charme van het dorp. Het is ook een goede uitvalsbasis voor uitstapjes naar Amsterdam en andere steden in de omgeving.

Hoeveel inwoners heeft Blaricum?
Blaricum heeft ongeveer 16.000 inwoners.

Heeft Blaricum voldoende winkelaanbod voor de dagelijkse behoeftes?
Ja, Blaricum heeft voldoende winkelaanbod voor de dagelijkse behoeftes. Er zijn diverse supermarkten, bakkerijen en andere winkels die de basisbehoeften dekken. Bovendien zijn er diverse speciaalzaken voor bijvoorbeeld kleding, boeken en cadeaus. Ook zijn er verschillende horecagelegenheden waar men terecht kan voor een maaltijd of drankje. Al met al biedt Blaricum voldoende mogelijkheden voor de dagelijkse boodschappen en uitgaan.

Woont Frans Ruijter in Blaricum?
Ik kan niet bevestigen of Frans Ruijter in Blaricum woont, aangezien ik geen toegang heb tot persoonlijke informatie van individuen. Het is mogelijk dat Frans Ruijter in Blaricum woont, maar dit is niet zeker zonder verdere informatie.

There is scope for improvement!