Wim Faber

Slijter
*4 januari 1937 – † 14 mei 2022

In 1967 werd Wim Faber aangenomen bij Lucas Bols om de drankenwinkel in ons dorp te gaan runnen en erboven te wonen. En hoewel Wim tot dan toe op hoogtijdagen niet meer dan een glas cola of sinas dronk, kwam de wijn in zijn leven en werd er een slijtersvakdiploma behaald.

Wim was slijter in hart en nieren. Hij beschouwde de winkel, nu beter bekend als de Gall & Gall in het midden van het dorp, als zijn eigen zaak. Het was hard werken maar hij heeft het altijd met enorm veel plezier gedaan. Hij gaf advies, organiseerde wijnproeverijen en genoot van het contact met de klanten. Hij nam alle klanten serieus! Of het nu ging om de boer die bij de deur zijn klompen uitdeed om zijn flesje jonge klare te halen of om een BN’er. Iedereen kreeg dezelfde aandacht en behandeling. De klanten wisten hem altijd te vinden, kwamen zelfs achterom tijdens een onverwachts bezoekje buiten winkeltijden. En als ze geen geld hadden werd er in vertrouwen even een bonnetje aan de kassa gehangen om later betaald te worden.
Naast Gall & Gall was Wim lange tijd actief in de welstandscommissie van Blaricum. Toen hij in 1997 met pensioen ging, werden zijn dagen gevuld met de tuin, de vier kleinkinderen, wandelen en fietsen. Ook bleef Wim tennissen en tafeltennissen tot zijn gezondheid het niet meer toeliet.