door Marjolijn Schat
Rotary Club Blaricum-Centaurea organiseert sinds haar oprichting vele activiteiten voor ons dorp, waarvan de opbrengsten naar goede doelen gaan. Een greep: vanaf 2013 zevenmaal op rij het altijd drukbezochte midwintervuur. In 2019 en afgelopen februari de succesvolle pubquiz. In 2019 kregen ze heel Blaricum aan het bakken met de wedstrijd Blaricum Bakt Beter. En jaarlijkse prikken ze in het dorp afval voor de actie EndPlasticSoup. Nieuw was vorig jaar het zeer geslaagde Midzomerfeest.

En dit dorpsevent krijgt een vervolg op zondagmiddag 2 juli van 14.00 – 18.00 uur. Het belooft weer een prachtig cadeautje voor het hele dorp te worden.

Wat kunnen we verwachten?
Het wordt een Midzomerfeest in hartje Blaricum-Dorp met een Frans tintje. Met een jeu de boules toernooi, Franse chansons met Henri Boelen, hapjes en drankjes uit la douce France en een Franse braderie met kleding, sieraden en boeken. Uiteraard zijn er diverse kinderactiviteiten, met een speurtocht van de beroemde dorpsgenoten Vos en Caaf. We kunnen proeven van de kookkunsten van Soofs Kitchen en Mrs Italy en ons laven aan de bar van het Vitus. We kunnen kunst kijken en kunst kopen en ook genieten van plein-air schilderen. En de bakwedstrijd Blaricum Bakt Beter is terug, met in de jury o.a. Anita Witzier en onze burgemeester Barbara de Reijke. Noteer 2 juli vast in de agenda, de Rotary houdt ons op de hoogte.

Het goede doel – MIND Us
De opbrengsten van het Midzomerfeest gaan naar MIND Us. De druk op jongeren is groot en steeds vaker ervaren ze psychische problemen. MIND Us werkt aan een gezonde ontwikkeling van jongeren: om kwetsbaar te zijn, te groeien, te leren en te ervaren. Zodat ze weerbaarder worden en grip krijgen op hun mentale gezondheid. MIND Us bundelt krachten, stimuleert (vernieuwende) initiatieven en zorgt dat mentale problemen van jongeren de juiste aandacht krijgen: MIND Us. Samen voor een mentaal gezonde jeugd.

Al creatieve ideeën voor een taart voor Blaricum Bakt Beter? Inschrijven doe je door vóór 30 juni een email te sturen naar MirjamvanIterson@gmail.com met daarin vermeld: je voor- en achternaam, of je jonger of ouder bent dan 12 jaar en de naam van je taart.