door Marjolijn Schat
Café d’Ouwe Tak bestaat al sinds 1847. In 1961 namen Blaricummer Anton van de Koot en zijn vrouw Jopie het café over en als eerbetoon aan één van de vorige bewoners, Jan Tak, gaven ze de zaak de naam Café d’Ouwe Tak. In 1994 werd het café, waar je ook heerlijk kunt eten, overgenomen door zoon Hennie van de Koot, later samen met zijn vrouw Marise Lindeman.

Nu 28 jaar later is Café d’Ouwe Tak verkocht aan een investeerder. Een nieuw fase voor Hennie en Marise breekt straks aan. Uiteraard komen ze in hei & wei aan het woord over hun mooie tijd aan de Eemnesserweg 13.

Niels van Dranen
Café d’Ouwe Tak is dus verkocht; het pand, de inboedel én de medewerkers. Een nieuwe pachter is er nog niet. ‘Met een nieuwe pachter zal hier niet veel veranderen hoor! We blijven een café met een ouderwets huiskamergevoel. Maar… vanuit mijn werkervaring zullen er misschien wel een paar cocktails op de kaart komen.’ Aan het woord is Niels van Dranen. Niels maakt sinds augustus deel uit van het team van d’Ouwe Tak. ‘Het is een “familiebedrijf” dat niet vaak van samenstelling wisselt.’ En dat klopt: Zo heeft Blaricummer Henk Krijnen 22 jaar als bedrijfsleider meegedraaid en afgelopen augustus heeft barkeeper Pandy Elshove na 21 dienstjaren afscheid genomen. Dat van een familiebedrijf klopt ook, en wel in de letterlijke zin van het woord… Niels is de zoon van Marise. ‘Ik heb de MBO Hotelschool in Amersfoort gedaan en daarna gewerkt als Food and Beverage supervisor in hotel Jaz in the City in Amsterdam. Het was een wens van mijn moeder dat ik ooit in d’Ouwe Tak zou komen werken. Ik heb de afgelopen jaren al heel wat weekendjes en kermisweken bijgesprongen. De meeste gasten ken ik dan ook. Én ik woon al jaren boven het café. Ik ben heel blij en trots deel uit te maken van het team hier!’ Succes en veel werkplezier Niels. En ik kijk uit naar de cocktails!