* Medan (Indonesië), 9 februari 1950
† Hilversum, 26 augustus 2022

door Frans Ruijter
Maarten was de oudste in een gezin van zeven kinderen. Hij groeide op in Bussum. Daar doorliep hij de Montessorischool, Vondelschool en het Goois Lyceum. In 1968 begon hij bij de Rijkspolitie, met als standplaats Blaricum.

Op 30 december 1971 trouwde hij met Alice Perfors. Het jonge stel ging wonen aan de Ekelshoek. Hier werden ook hun zonen Marco en Eric geboren. Nadat hij bij de meldkamer in Amsterdam ging werken, was hij als politieman minder in Blaricum te zien. Dat gold niet voor zijn andere activiteiten. Hij was ooit duivenmelker en is hij jaren bestuurslid van de duivenvereniging PV Union geweest. Maarten was een echte doener, altijd bezig en bereid te helpen. Hij was een van de eersten in Blaricum die zijn zelfgekweekte druiven en fruit langs de weg zette zodat anderen daar ook van konden genieten.

Een groot verlies
In 2010 ging Maarten met prepensioen en zette een adviesbureau op. Hij maakte zich hierbij sterk voor Politiekeurmerk Veilig Wonen, Keurmerk Veilig Ondernemen en trok op verzoek rond met een informatiewagen betreffende veiligheid rond huis en tuin. Op 23 april 2018 overleed zijn vrouw Alice, die hij uiterst liefdevol heeft verzorgd. Maarten was vooral gek op zijn drie kleinkinderen. Ondanks zijn moeizame gezondheid de laatste jaren bleef hij een bijzonder optimistisch mens. Vrijdag 2 september verliet hij, uitgezwaaid door zijn naasten, onder politie-escorte en begeleid door duiven, na ruim een halve eeuw ons dorp. Op zijn rouwkaart stond: ‘Ik heb van het leven genoten’.