door Angélique Boezel-Spoor
Torenlaan 12 heeft al aan veel ondernemingen onderdak mogen bieden, zoals een kapperszaak, een reformhuis en een makelaar. De huidige bestemming is geheel gericht op honden. Met veel enthousiasme en bovenal dierenliefde opent de 24-jarige Charlotte Moerel hier haar winkel Scotty’s Dog Goods, vernoemd naar haar eigen Golden Retriever.

Voordat ze dit avontuur startte, heeft Charlotte zich beziggehouden met fotografie en nog niet zolang geleden is ze teruggekomen uit Amerika, waar ze vier jaar heeft gewoond. Ze heeft er haar bachelor in Advertising aan de University of Oregon behaald. In haar laatste jaar daar kwam hond Scotty in haar leven, dat een enorme emotionele ommekeer teweegbracht. Ze werd ondersteboven geblazen door haar eigen diepe gevoelens voor haar huisdier en omschrijft zichzelf hierin als een ‘dog mom’. Wat dat betreft komt ze hier in een gespreid bedje, want binnen onze contreien komt het aantal eigenaren dat hun hond als een kind ziet (en vaak zelfs ook zo toespreekt en behandelt, ondergetekende steekt hierbij ook de hand in eigen boezem) frappant dicht in de buurt van de actuele hoeveelheid inwoners van ons dorp.

Verantwoord en gezond eten
Charlottes onvoorwaardelijke liefde voor haar ‘kind’ deed haar besluiten om eens te onderzoeken wat Scotty middels haar maaltijden daadwerkelijk naar binnen kreeg. Wat zit er eigenlijk in die dierenvoeding en is het allemaal wel zo verantwoord en gezond? In die tijd verbleef zij nog in The States, waar de prijzen nog aanzienlijk hoger liggen dan bij ons en het werd gewoon een missie voor haar om vergelijkend warenonderzoek te verrichten. De resultaten logen er niet om: vaak bleek de informatie op de verpakkingen totaal niet te kloppen met de inhoud. Haar doel derhalve is om hondenvoer te verkopen met een hoog proteïnegehalte en met de juiste gezonde ingrediënten, zodat men betaalt voor producten die het waard zijn. En het mooie is dat blijkt dat je per saldo vaak niet eens meer hoeft uit te geven dan je gewend bent. Voor uitleg en informatie staat ze altijd klaar.

Groot assortiment
Los van voeding heeft Charlotte nog meer pijlen op haar boog. Om het grote assortiment hier onder de loep te nemen, wordt lastig, dus werp een blik op haar site scottysdoggoods.com. Wat frappant is, is dat mijn vader zaliger altijd zei: ‘Wat in Amerika is, komt een paar jaar later hier.’ Papa had gelijk, want Charlotte brengt artikelen op de markt, die in de VS heel normaal zijn maar wij nog niet kennen. Zo heeft ze bijvoorbeeld hondenspeeltjes, waarop je iets (verantwoord) eetbaars smeert en even in de diepvries legt. Een paar uur later is je hond, met een grote glimlach op zijn snuit, een hele tijd bezig om het spul eruit te lepelen. Wat overigens ook weer goed is voor het verbruiken van calorieën. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de pupcups: een in een espressokopje geserveerde lekkernij met zuivelvrije slagroom met kleine smaakvolle hondenkoekjes.

Ik voorzie een verkeersopstopping door smachtende honden op de Torenlaan.