door Margriet van ‘t Klooster en Hans Mohrmann
Op 10 oktober jl. was er een zeer uitbundig en drukbezocht oogstfeest dat al voor het derde jaar werd georganiseerd op de Zorgboerderij in samenwerking met Kiwanis Naarden.

Zo kon men prijzen winnen door precies het gewicht van de knorrende varkens te raden, of door precies alle uitgestalde zaden te benoemen of zomaar boerengolf spelen of genieten van het traditionele spectaculaire dorsen.

Natuurlijk was er ook van alles te proeven en snaaien: Frans Wassenaar bakte samen met Leo de heerlijkste broodjes in de takkenbosoven, Joep flipte zijn sappige hamburgers op de grill, De Hoop toverde de lekkerste ijsjes uit de ijscokar, mooie wijnen werden via Naarden helemaal uit Argentinië aangevoerd, de heerlijkste bakkies hete pleur werden uit rode mokken gedronken en de bijenvader liet kinderen honing likken en vaders mede proeven. Ach wat zat er veel volk gewoon gezellig in het zonnetje te keuvelen en te genieten van alle drukte en vertier onder de vrolijke noten van Het Loampit trio (gesponsord door het Activiteitenfonds Blaricum).

Uitslagen van de raadspelen
Maar dan, tegen het einde van de middag, werden eindelijk de uitslagen van de raadspelen bekend gemaakt. Het was spannend want er was op z’n scherpst gestreden om de mooie prijzen: Wilhanja
raadde het gewicht van de varkens op precies 1,5 kilo na en ontving een bon ter waarde van maar liefst 30 euro te besteden in de Werckpaertwinkel. De 3 prachtvarkens wegen bij elkaar 380 kilo. Dit was netjes tevoren gemeten op de weegbrug van Herman en Sonja van der Heiden. Knap van Wilhanja!

Het zadenspel was heel moeilijk. Er moesten wel tien zaden geraden worden: Mais, mosterd, zwarte haver, gerst, gewone haver, tarwe, knollenzaad, zonnebloem, boekweit en rogge. Wie weet dat nog? Met 8 goed wonnen Lies en Lies en zij hebben een bon van 25 euro gewonnen, eveneens te besteden in de Werckpaertwinkel. Superknap.
Maar het meest genoot ik zelf van het koele biertje dat Margriet na afloop van het feest nog even snel langs kwam brengen. Lief he? Volgend jaar weer? Zeker weten, dat gaat mij een feest worden. Heb er nu al zin in.