INGREDIENTEN
• 750 ML VOLLE MELK
• 250 ML VERSE SLAGROOM
• 1 VANILLESTOKJE OF SCHIL VAN 1 CITROEN
• 100 GR GRIESMEEL
• 175 GR SUIKER
• ½ TL GEMALEN KANEEL
• 50 GR AMANDELEN, FIJNGEHAKT OF 50 GR ROZIJNEN
• STUKJES FRUIT ALS GARNERING
• OPGEKLOPTE OF SPUITSLAGROOM
• BESSENSAP

BEREIDEN
Breng in een steelpan de melk en slagroom aan de kook. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mes het merg eruit. Voeg het merg, griesmeel, de kaneel en 100 g suiker toe. Breng opnieuw aan de kook en laat al roerend met een garde 3 min. zachtjes doorkoken tot een dikke pap. Neem de pan van het vuur. Voeg eventueel de stukjes amandel of rozijnen toe.
Spoel de puddingvorm om met koud water (niet afdrogen). Schenk de pap erin en laat afkoelen tot kamertemp. Dek af en laat in de koelkast in 3 uur opstijven.
Ris de bessen (houd wat takjes achter) en doe met het sap en de rest van de suiker in een pan. Breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.
Neem van het vuur en pureer met de staafmixer. Duw met een lepel het mengsel door een bolzeef. Vang de saus op in een kom en roer de overige bessen erdoor. Stort de pudding op een schaal en schenk de helft van de saus erover. Serveer de rest van de saus ernaast.
Garneer met stukjes fruit en spuitslagroom.