RECEPT | ‘TAMARA’S LASAGNE’ (4 PERSONEN, 55 MINUTEN)

INGREDIENTEN
Verspakket Italiaanse Lasagne (AH)
300 gr rundergehakt
300 ml halfvolle melk
150 gr geraspte belegen kaas
2 el (olijf)olie
Vegatip: champignons
Tip: mozarella

BEREIDEN
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in.
2. Maak de groente schoon. Pel en snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de tomaten, prei, winterpeen en paprika in stukjes. Ris de tijm en rozemarijn en hak de kruiden fijn.
3. Verhit de olie in een ruime hapjes- of braadpan. Bak hierin het gehakt 3-5 minuten op hoge temperatuur rul.
4. Voeg de ui, knoflook, prei, paprika, winterpeen en kruiden toe en roerbak 5 minuten op hoge temperatuur.
5. Voeg de tomaten, lasagnesaus en halfvolle melk toe, breng al roerend aan de kook en laat de saus op lage temperatuur 5 minuten sudderen.
6. Verdeel een kwart van de suas over de bodem van de ovenschaal en leg er 3 lasagnebladen op. Herhaal dit 2 keer en eindig met een laagje saus.
7. Bestrooi de bovenste laag met de geraspte belegen kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
8. Serveer eventueel met komkommerschijfjes.