door Nelliëtte van Wijck
Team Up is opgericht in 2014 en heeft sindsdien in verschillende samenstellingen meegedaan aan Alpe d’HuZes. Het team bestaat dit jaar uit drie generaties die op een hopelijk stralende 6 juni de berg met de fiets gaan beklimmen.

De beklimming is meer dan alleen een sportieve prestatie. Team Up zet zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF, om mee te helpen in de strijd tegen kanker voor de generatie van nu en straks.

Team Up
Team Up bestaat uit vijf deelnemers van de families Tjeenk Willink-Racké en Racké-van Boekel: Noam (10), Boris (12) en Wouter uit Blaricum en Diny en Erik. ‘Het idee is dat onze kleinkinderen later kunnen zeggen dat kanker niet langer een vreselijke schaduw over levens werpt’, vertelt Diny. ‘Momenteel is de statistiek grimmig, met één op de twee mensen die zelf geconfronteerd wordt met deze ziekte. Maar wij geloven in verandering maar daar is veel onderzoek en dus veel geld voor nodig. Ons team bestaat uit mijn man Erik, die zijn eerste vrouw op te jonge leeftijd aan kanker heeft verloren, onze schoonzoon Wouter, die in zijn familie met kanker is geconfronteerd en zijn schoonmoeder nooit heeft mogen leren kennen, en onze energieke kleinzoons Boris en Noam, die hun oma nooit hebben gekend. Ook zelf maak ik deel uit van dit team, omdat kanker helaas ook mijn familie niet onberoerd heeft gelaten, onder andere mijn moeder.’

‘Opgeven is geen optie’
Om zo veel mogelijk geld op te halen, heeft Team Up een aantal plannen in petto: op 19 april een spinningmarathon bij de XFitClub in Huizen en op 25 mei een benefietoptreden in De Boerderij in Huizen. ‘We zijn vastberaden om samen een groot verschil te maken, want opgeven is geen optie!’ Op de Facebookpagina van Team Up Alpe d’HuZes (ad6teamup) worden alle evenementen vermeld. Wilt u het familieteam Team Up steunen met een donatie? Ga dan naar opgevenisgeenoptie.nl/fundraisres/TeamUp Het team bedankt u voor iedere bijdrage!