Wie droomt er niet af en toe van: een eigen (al dan niet tweede) huis aan de Côte d‘Azur. Het klimaat, de natuur en de cultuur maken Zuid-Frankrijk tot een gewild en geliefd toevluchtsoord. Maar tussen droom en daad… hoe pak je dat aan?

Niet alleen de taalbarrière maar ook de afstand, het woud van gecompliceerde systemen, juridische regels en ondoorzichtige vergunningen en bepalingen maken dat het kopen van een huis in het buitenland vaak een spannend avontuur is met de nodige obstakels en onaangename verrassingen.

Dorpsgenoot Jens Panneman
Waar vind je een makelaar die deze markt kent en precies weet waar je op moet letten bij zo’n aankoop? In Blaricum, zo blijkt, waar Jens Panneman sinds 2015 als zelfstandig aankoop-makelaar actief is binnen Tóco d’Azur, een in 1998 door zakenvrouw Sylvia Tôth opgericht makelaarsbedrijf.

Het beste van twee werelden
Panneman brengt het beste van twee werelden samen: hij is zowel thuis in Blaricum als in Frankrijk. Het grote voordeel van een Nederlandse makelaar die opereert in de Franse vastgoedwereld is evident: als agent commerciale/immobilier kent hij de hobbels en valkuilen als geen ander. Hij begeleidt het hele proces persoonlijk, vanaf de eerste besprekingen in Nederland tot aan de overhandiging van de sleutel in Frankrijk. Na inmiddels al jaren in Zuid-Frankrijk als makelaar surplace gewerkt te hebben kent hij de kleine lettertjes en is hij de aangewezen persoon om de aspirant-koper vanaf de voorzichtige oriënterende fase tot aan de laatste handtekening te vergezellen. Want dat is zijn kracht: dromen mag, maar dromen waarmaken is nog beter.

Meer weten? Zie tocodazur.com/nl / jens@tocodazur.com. Of bel Jens: +33783005884.
©hei&wei