* 11 oktober 1959
† 6 augustus 2022

door Angélique Boezel-Spoor
Heel Blaricum en omstreken was in shock toen bekend werd dat Coert Weill zaterdag 6 augustus is overleden. Een herseninfarct werd de 62-jarige ‘immer positivo’ fataal. Coert was alom geliefd door de gesprekken die hij graag met iedereen voerde, bij voorkeur op straat of tussen de schappen bij Albert Heijn. Ook kende menigeen hem door zijn verschillende werkvloeren binnen de gemeente, al dan niet uitgevoerd met behulp van een bakfiets. Al noemde hij zelf zijn vroegere baan bij KLM Flight Operations de beste functie die hij ooit heeft mogen bekleden.

Coert werd in 1959 geboren in Haarlem maar groeide op in Bloemendaal, oftewel regio Zuid-Kennemerland, waar ook de gemeenten Heemstede, Haarlem en Zandvoort onder vallen. Zijn introductie in het Gooi kwam voort uit de liefde. Hij trok rond zijn dertigste levensjaar in bij zijn vriendin Karin wonende aan de Loevestein in de Bijvanck in Huizen, met wie hij naderhand trouwde. Later verkaste het gezin, inmiddels uitgebreid met zonen Tim en Victor naar de Kogge in Blaricum-Dorp.

Niet alleen dorpsgenoten gaan hem missen, ook op de markten om ons heen hebben velen ongetwijfeld een paar traantjes gelaten. Coert kwam er vaak en kende bijna alle marktkooplui bij naam. Wij die hem kenden, horen nog steeds zijn begroeting in gedachten als hij ons tegen kwam: ‘Héee…en dan de betreffende naam… Het is niet vaak dat een persoon alleen maar lovend wordt omschreven als superlief, meedenkend, enthousiast, belangstellend, hart op de juiste plek en buitengewoon empathisch. Zus Caroline verklapt dat Coert al deze positieve kwaliteiten dankte aan de genen van zijn moeder.

Eeuwig zonde dat deze intens lieve man er niet meer is. Het gezegde ‘de goeden gaan altijd eerst’ blijkt helaas ook dit keer weer van toepassing.

Tot slot deelt de familie nog het hartverwarmende feit dat in Coert zijn huis letterlijk stapels edities van onze hei & wei zijn aangetroffen.