door Angélique Boezel-Spoor
De meeste artiesten die binnen onze dorpsgrenzen resideren, zijn over het algemeen – oneerbiedig gezegd – ‘import’. Die vlieger gaat echter niet op voor de multitaskende allround-Nederlandstalige-Engelstalige-Top 40 entertainer Danny Nicolay.

Op zijn 12e maakte de zanger zijn eerste plaatje, destijds uitgereikt door Koos Alberts. Daarna deed hij mee aan diverse talentenjachten en soundmixshows. Dat balletje is gaan rollen en nu zijn we 40 jaar verder. Geboren in Naarden, vertrokken met zijn familie naar de Hilversumse Meent, vervolgens naar Almere en via wederom Hilversum uiteindelijk gesetteld – naar volle tevredenheid – in de Blaricummermeent. Van kindsbeen af was hij verslingerd aan muziek, vanaf zijn 12e aan het zingen en is daarna de muziekindustrie ingedoken. Los van het zelf zingen is hij 23 jaar lang verbonden geweest aan een zelf opgezet platenlabel.

Optreden bij De Toppers
Zijn optredens variëren van verjaardagsfeestjes, bruiloftspartijen en kroegfestijnen tot festiviteiten waar duizenden mensen op afkomen. Maar zijn ogen gaan serieus trots glimmen als hij vertelt over zijn optredens bij De Toppers. In 2011 was er een wedstrijd uitgeschreven op zoek naar een vijfde topper, waar Danny de winnaar van werd. Drie avonden mocht hij aanschuiven bij de show die hij omschrijft als ‘de grootste show van Europa’ met zo’n 68.000 bezoekers per avond. Een once in a lifetime experience. In 2013 ging het balletje verder rollen. Danny werd benaderd door naamgenoot Danny Froger en Wesley Klein om de groep Gents te vormen, een verse jongensgroep binnen de Nederlandstalige markt. Zij mochten de halftime-shows verzorgen bij De Toppers en traden ook meerdere malen op in Ahoy bij De Nacht van Oranje. Gedurende zijn carrière heeft Danny zo’n 40 singles, 2 lp’s en een paar door hem zo genoemde ‘kreukelhits’ afgeleverd. Ook heeft hij een gooi gedaan naar meedoen aan het Eurovisiesongfestival met het liedje ‘Waanzinnig’, helaas viel hij net buiten de boot. Nog steeds treedt Danny 4-5 keer per week op bij bruiloften en partijen en uiteraard is hij ook op de jaarlijkse Blaricumse Kermis en op Koningsdag hier een graag geziene gast. Het allerliefst doet hij medleys: een optocht qua muziek, waarbij meerdere korte stukjes uit verschillende liedjes aan bod komen, waardoor de aandacht van het publiek vanzelf gefocust blijft.

‘Ware Liefde’
Danny heeft inmiddels de nog steeds jeugdige leeftijd van 50 jaar aangetikt en is recent getrouwd met zijn grote liefde, die zo’n 10 jaar geleden op zijn pad is gekomen en zijn hectische leven gelukkig helemaal begrijpt en omarmt. Ook geeft hij nadrukkelijk aan zeer trots te zijn op zijn 22-jarige zoon uit een vorige verbintenis. Samen met mede Blaricumse muzikale maatjes Glenn Palm en Jonah Louard deelt hij soms optredens of ze spelen elkaar adviezen door. Zijn nieuwe single ‘Ware Liefde’ is een tijdje geleden uitgekomen, een van oorsprong wereldhit van de Braziliaanse zanger Roberto Carlos die oorspronkelijk ‘Amigo’ heet, maar door het team van Danny geheel verbouwd is.

Het moge duidelijk zijn, ons dorp heeft geen gebrek aan talentvolle inwoners.