MAZARINE CAKE
• 1 goed vanillestokje
• 100 g lichte rietsuiker
• 150 g pure rauwe marsepein
• 150 g boter, zacht
• 3 eieren, maat M/L
• 70 g amandelmeel

Splijt het vanillestokje aan het lange uiteinde en schraap voorzichtig de vanillezaadjes eruit met een klein mesje. Pureer de granen samen met een beetje suiker. Klop de vanillesuiker, suiker, marsepein en boter door elkaar. Er mogen geen klontjes zijn. Voeg de eieren één voor één toe en klop tussen elk ei door. Voeg het amandelmeel toe en roer alles voorzichtig door elkaar. Giet het beslag in een springvorm (diameter 20 cm) en bak de cake op 180 graden gedurende 40-45 minuten. Laat het volledig afkoelen in de vorm. Plaats een stuk plasticfolie rond de rand.

CHOCOLADE GANACHE
• 100 g goede pure chocolade
• 1 dl slagroom

Hak de chocolade fijn en doe deze in een kom. Verwarm de room in een pan tot net onder het kookpunt. Giet het vervolgens over de chocolade en roer het voorzichtig tot een gladde en glanzende ganache. Giet het vervolgens over de taart. Zet de cake in de koelkast terwijl de aardbeienjam wordt gemaakt.

AARDBEIENMARMELADE (of frambozen)
• 250 gram aardbeien
• 1 vanillestokje
• 125 jamsuiker
• 1 biologische citroen, het sap en de schil

Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes. Splijt het vanillestokje en meng de vanillestokjes met een beetje suiker. Doe de aardbeien in een pan samen met de vanillesuiker, het vanillestokje, de suiker, de citroenschil en het sap. Breng het aan de kook en laat het koken tot de aardbeien gaar zijn en het sap is ingekookt. Laat de jam afkoelen, verwijder het vanillestokje en verdeel de jam over de chocoladeganache. Zet de taart terug in de koelkast.

CHOCOLADEBAND
• 100 g pure chocolade

Snij een stuk taartplastic op de gewenste hoogte en passend bij de omtrek van de taart. Tempereer de chocolade en spreid een chocoladeband uit op de bakplaat. Haal de taart uit de vorm en het plasticfolie en plaats deze op de schaal waarop je de taart wilt serveren. Laat de chocolade een beetje opstijven en plaats vervolgens de chocoladeband om de taart. Wanneer de chocolade volledig is uitgehard, kan de plasticfolie worden verwijderd.

Versier de taart met chocoladedecoratie, chocoladebolletjes en goudstof. Of versier met wat je in de lade hebt liggen.