Bevrijdingsdag 5 mei jl. in Blaricum was onze allerbest bezochte editie. De opkomst was, mede door het prachtige weer, enorm en iedereen had duidelijk zin in een gezellige dag met natuurlijk het geweldige konvooi ‘Het Gooi Bevrijd’.

De Stichting Blaricumse Bevrijdingsdagen bedankt iedereen die dit verbindende dorpsfeest mogelijk heeft gemaakt: de vele gulle particuliere donateurs, Voorma en Walch Makelaars, Van Poelgeest BMW Mini, Tentworx, het Activiteitenfonds Blaricum, het Vitus, JM2 Eemnes, EHBO, politie, boa’s en de gemeente Blaricum. En in het bijzonder bedanken wij het konvooi ‘Het Gooi Bevrijd’, The Harpers en Big Band Blow en alle enthousiaste vrijwilligers voor een fantastische 5 mei 2024. Mede dankzij u allen en natuurlijk de vele bezoekers was het een groot succes. 5 mei herinnert ons aan hen die vielen voor onze vrijheid.

Hier een indrukwekkende tekst van een groep jongens uit het kleine Amerikaans gehucht Bedford waarvan er negentien omkwamen tijdens de landing in Normandië op Omaha Beach op 6 juni 1944:
When you go home
Tell them of us, and say
For your tomorrow
We gave our today