door Max Elijzen
Peter Fecken is een rasondernemer die niet van stoppen weet. Een échte ondernemer zit nooit stil en is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en dit jaar zet Peter in op iets nieuws: een onzichtbaar ventilatieventiel voor in huis, De NoShow.

En wat valt het meest op aan dit ventilatieventiel… dat het niet opvalt. Geen onaantrekkelijke ventilatiedop die je strakke plafond ontsiert, maar een designventiel dat volledig vlak weggewerkt kan worden.

De weg naar De NoShow
Peter groeide op in Blaricum als zoon van de eigenaar van een timmerfabriek, een bedrijf dat hij later overnam. Na veel succesvolle jaren raakte hij, door verschillende omstandigheden, alles kwijt. Vallen, opstaan, doorgaan! Dat is kenmerkend voor Peter. ‘Ik moest opnieuw beginnen. Mijn vrouw Gaby, die u ook kan kennen van hei & wei, ontwerpt interieurs en ik ging ze realiseren. En zo zijn we gaan bouwen aan ons bedrijf Hemelsby, innovatieve architectuur en energie neutrale totaalbouw.’ Vol enthousiasme vertelt Peter over zijn nieuwe vinding: ‘Ik liep er in mijn projecten voor HemelsBy tegen aan. We waren bezig met het interieur van een huis en de aannemer had negen ventilatieventielen geïn-stalleerd. Toen wij de deuren wilden plaatsen, bleek dat ze vanwege deze ventilatieventielen niet meer dicht konden.’ Peter ging op zoek naar een vlak ventiel, maar zonder resultaat. Dan maar zelf aan de slag. Peter ging tekenen en kwam uit op een design dat ín het plafond past. ‘Dat dit nog niet bestond!’ De NoShow was geboren.

Opvallend onopvallend ventileren
Eenvoudig te monteren, eenvoudig te onderhouden. Ontworpen met een focus op functionaliteit en esthetiek. Vlak weg te werken in het plafond. Het is een must-have voor iedereen die waarde hecht aan een gezond binnenklimaat zonder concessies te doen aan de uitstraling van het interieur.

De NoShow, een uitvinding van Blaricumse bodem.

noshow.com / hemelsby.nl