Buurtzorg is een landelijke thuis-zorgorganisatie met 971 teams en team Buurtzorg BEL, met een knus kantoor verscholen achter dorpshuis Blaercom, bestaat deze maand 12,5 jaar.

U kunt Buurtzorg inzetten als u zelfstandig wilt blijven wonen, als u ernstig ziek bent of na een zieken-huisopname. Buurtzorg helpt dan met de persoonlijke verzorging en verpleging, zoals het klaarzetten/geven van medicijnen en het verrichten van handelingen op verzoek van de behandelend (huis)arts of specialist, bijvoorbeeld insuline spuiten, wond-verzorging en het geven van injecties. Heel belangrijk is dat altijd uitgegaan wordt van uw eigen mogelijkheden, dit om uw eigen zelfstandigheid te bevorderen. Buurtzorg kan ook palliatieve zorg in de laatste fase van het leven geven. U kunt zonder verwijzing bij Buurtzorg terecht en wijkverpleging wordt geheel vergoed door uw zorgverzekeraar.

Eerst buurten, dan zorgen
De verpleegkundigen van team Buurtzorg BEL genieten van het werken in ons dorp. Op de fiets of lopend bezoeken ze hier hun klanten. Buurtzorg is eerst buurten, dan zorgen: er is tijd om te praten, te luisteren en een kopje koffie te drinken. De menselijke kant is heel belangrijk, ze zijn immers de enigen in de zorg die vaak achter de voordeur van mensen komen. En ze zijn unaniem: ‘Het is een eervolle baan, je mag deel uitmaken van iemands leven, je betekent echt iets voor iemand en je kan de laatste levensfase van iemand draaglijker maken.’ Ze hebben een uniek en belangrijk beroep.

Informatie
Het unieke van Buurtzorg is dat het kleine zelfsturende teams zijn. In feite mini-bedrijfjes zonder managers, ze doen alles zelf én samen: de aanname van klanten, de planning en de zorg. Buurtzorg BEL bestaat uit zes verpleegkundigen en drie vaste oproepkrachten. Per dag zijn drie verpleegkundigen aan het werk. Een van de verpleegkundigen van het eerste uur stopt deze maand. Er is nu een vacature, iets voor u? Bel gerust voor meer informatie.

De dorpsdelen van Blaricum zijn onderverdeeld tussen Buurtzorg BEL en Buurtzorg Huizen:
Buurtzorg BEL:
Blaricum-Dorp en Blaricum-Crailo – 06-23072250

Buurtzorg Huizen:
Blaricum-Bijvanck en Blaricummermeent – 06-23922725