Emma Maria Huismans uit ons dorp is zeventien jaar, zit in de 6e van het Comenius College in Hilversum en houdt van zeilen, dansen en speelt viool in het Amersfoorts Jeugd Orkest. Maar bovenal houdt Emma van literatuur.

Zo vertelde ze zelfverzonnen verhalen aan haar zusjes, is ze ambassadrice van de bieb, schrijft ze zelf verhalen en op haar twaalfde publiceerde zij haar eerste boek op internet. Ze deed mee aan de Gooise Verhalen Wedstrijd en haar verhaal werd verkozen tot één van de beste inzendingen. En nadat ze alle young-adults boeken uit de bieb had uitgelezen, besloot ze zelf een van haar eigen verhalen, geschreven op 15-jarige leeftijd, naar de uitgeverij te sturen. En dit resulteerde in haar eerste boek! Onder andere te bestellen bij de Blaricumsche Boekhandel.

De Salvatores – Nieuwe maan
Het fantasieverhaal gaat over Selene, geboren in een bijzondere gemeenschap. Haar leven verandert van de ene op de andere nacht. Het ene moment is ze een wat saaie tiener met de aankomende wiskundetoets als grootste probleem. En het andere moment wordt van haar verwacht dat ze haar familie door een tragedie heen helpt en moet zij de strijd aangaan met onzichtbare uitdagingen. Ze houdt zich vast aan de dingen die normaal blijven zoals haar beste vriendin en die leuke jongen in de Franse klas. Maar wat doe je als niets is wat het lijkt?