door Marjolijn Schat

Wijnhandel Ottovino heeft zijn deuren geopend op Dorpsstraat 8a, in het prachtige pand waar ook BlinX (woonstudio voor advies, ontwerp, inrichting en vormgeving) zit. 

Eigenaar Rick van der Eijk: ‘Ik ben opgegroeid tussen de wijnflessen. Mijn vader was actief in de wijnen, op jonge leeftijd was ik al aan het proeven en bezocht wijnbeurzen en -huizen.’ Rick studeerde vervolgens aan de Hotelschool The Hague, werkte in de horeca, bij een wijnimporteur, kocht ruim twintig jaar lang wijn in voor de Hocras, ging daarna aan de slag bij een wijnimporteur voor de horeca en nu is zijn eigen bedrijf een feit.

Ottovino

Rick wordt door zijn vrienden ook wel Otto genoemd en dit gecombineerd met zijn liefde voor en werk in wijnen werd de naam voor de zaak al snel Ottovino. Naast de ‘kelder’ aan ervaring ligt de kelder onder het pand nu vol met een uitgebreid assortiment. En online is een nog groter assortiment te bestellen. En Rick/Otto is tevens winebroker, hij inventariseert en adviseert over je wijnen thuis, helpt bij de aanschaf, inrichting en uitbreiding van je wijnkelder, verkoopt je bijzondere wijnen of gaat voor je op zoek naar die wijn van een specifiek chateau of oogstjaar. En iedere 2e donderdag van de maand is er een wijnproeverij. Tussen 19.00-22.00 uur kun je kennis maken met het assortiment.

Ik verlaat de winkel met een heerlijke chardonnay met om de hals van de fles een kaartje met qr-code waarop ik thuis nog eens kan nalezen over de druivenrassen, vinificatie, reviews en waar ik de wijn het beste bij kan drinken.

Ga zeker eens langs bij Ottovino of neem een kijkje op www.ottovino.nl