Blaricumse en Huizer kunstenaars helpen bekende en minder bekende Gooiers een kunstwerk te maken dat geveild gaat worden voor de Keniaanse oogkliniek van Marjolein Ronday, lid van Rotaryclub Gooimeer Huizen/Blaricum.

Marjolein Ronday is oogarts en voert ieder jaar staaroperaties uit in Kenia. De faciliteiten in het ziekenhuis daar zijn echter zeer beperkt en het aantal patiënten is zo groot dat lang niet iedereen geholpen kan worden. Daarom werkt Rotary Club Gooimeer Huizen/Blaricum samen met de lokale Rotary Club van Kericho om een grotere oogafdeling te realiseren.

Kunstveiling 29 mei
Hiervoor heeft de rotaryclub een aantal bekende en minder bekende Huizers en Blaricummers uitgenodigd om een kunstwerk te maken voor een kunstveiling op 29 mei. Dit kunnen de meest uiteenlopende kunstwerken zijn, zoals schilderijen, tekeningen, aquarellen, houtsneden, houtsnijwerken, foto’s, beeldhouw-werken, sieraden, keramiek en 3D-objecten.

Blaricum in actie
Blaricummers Maja Boot en Wout Koppers gaan helpen bij de opstart. Vele dorpsgenoten hebben ook al hun medewerking toegezegd om een kunstobject te maken en in te brengen. Zo zal er straks kunst te zien zijn van onder meer burgemeester Barbara de Reijke, Jacques Walch, Imca Marina, Rick Felderhof en onze eigen Frans Ruijter. Ze worden gekoppeld aan diverse kunstenaars uit Blaricum en Huizen, onder andere aan onze dorpsgenoten Annette Duburg, Els de Graaf, Barbara Houwers, Isabeau Limburg en Marja Ormeling.

Expositie en kunstveiling
Voorafgaand aan de kunstveiling op 29 mei in de raadszaal van de gemeente Huizen, zullen de kunstwerken geëxposeerd worden in Huizen en Blaricum. Daarnaast is er een speciale website opgezet voor de veiling en komt er een veilingbrochure.
rotary.nl/huizengooimeer/kunstveiling

Helpt u mee een kunstwerk te maken of te ondersteunen?
Als u een kunstwerk wilt maken of als u als kunstenaar de Rotaryclub daarbij wilt assisteren, kunt u zich aanmelden via kunstveiling@rotarygooimeer.nl
Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met Han Landman 06-51597693.