Edelsmid Fritz Hörl, ruim 45 jaar in het vak, streek 32 jaar geleden met zijn winkel en atelier neer aan de Dorpsstraat 8. Nu is het tijd om van een verdiend pensioen te gaan genieten.

De goud- en zilversmid werkte meestal in opdracht, naar een idee van de klant of hij ontwierp zelf sieraden en juwelen. Van modern tot klassiek. Van ingetogen tot uitbundig. Unieke exemplaren van de in Salzburg geboren Oostenrijker en in Bussum opgegroeide Hollander.

Een voorrecht
Fritz kijkt dankbaar terug op zijn tijd in ons dorp: ‘Het was een voorrecht om op deze mooie plek te mogen werken en voor zoveel dierbare klanten sieraden te mogen maken. Ik ben ook dankbaar voor mijn goede gezondheid waardoor ik dit werk, in mijn eentje, zo lang heb kunnen doen.’ Wie hem kent, weet dat Fritz van de open dialoog is, van het vrije woord. Hij heeft dan ook dierbare herinneringen aan menig mooi gesprek in zijn winkel. Deze maand is hij op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend voor de uitverkoop en eind maart trekt hij de deur voorgoed achter zich dicht. ‘Ik heb 32 jaar genoten!’

Galerie Kunst bij Karel
Het pand blijft gelukkig niet leeg staan en krijgt, zeker ook tot vreugde van Fritz, weer een kunstzinnige bestemming: Galerie Kunst bij Karel. De Stichting Kunst bij Karel organiseert exposities waarin zowel de talentvolle beginnende kunstenaar als de gesettelde (professionele) kunstenaar, hier uit de omgeving, de mogelijkheid geboden wordt zijn of haar kunst te laten zien aan een wat breder publiek.