door Marjolijn Schat
Het was onze hei & wei die destijds aan de wieg stond van de oprichting van de tennisclub. ‘Geen slag in de lucht’ maar: het hangt af van de Animo. Met deze titel stond in 1971 in Tussen Hei en Wei, de voorloper van hei & wei, een oproep voor tennisliefhebbers. En twee jaar later, nu 50 jaar geleden, werd in de kantine van voetbalvereniging BVV’31 de tennisvereniging opgericht.

Van een paar banen in een modderige omgeving met een bouwkeet als clubhuis groeide de vereniging al snel uit tot een tennispark met binnen- en buitenbanen en een mooie accommodatie met kantine en kleedkamers. In 1976 werd de definitieve clubnaam BLTC, Blaricumse Lawn Tennis Club. Naast tennis en ook squash kan er sinds deze maand ook padel worden gespeeld op vier indoor padelbanen en worden op korte termijn ook vier banen buiten aangelegd. Het gehele complex bestaat dan uit, acht gravelbanen, acht padelbanen, twee indoor tennisbanen en twee squashbanen. Voldoende variatie om het verenigingsleven te laten opbloeien en met een hapje en drankje te genieten op het prachtig verbouwde terras of in de kantine.

Selma neemt afscheid
Ik spreek met Selma Alphenaar, 45 jaar actief lid van BLTC, vanaf haar tiende.En ze heeft ruim twintig jaar het Blaricum Open toernooi voor senioren op de club georganiseerd. Vorig jaar stopte ze. ‘Tijd om het stokje aan de volgende generatie over te dragen.’ Maar ze werd voor dit feestjaar nog een keertje teruggehaald. Voor een speciaal jubileum Open toernooi. Selma mobiliseerde Laura, Erna, Fleur en Ivo, het team met wie ze het toernooi de laatste jaren organiseerde en samen gaan ze er nog een keer voor. ‘En dan zwaaien we allemaal echt af. Ik heb het altijd met liefde voor de club gedaan, enorm veel plezier gehad, veel mensen ontmoet en genoten van de samenwerking met iedereen. Nostalgie… in deze editie zal veel van de afgelopen twintig jaar terugkomen. Wie weet komt de Huftercocktail zijn rentree maken en we sluiten traditioneel af met Coupe Wimbledon, de aardbeien met slagroom en een bubbeltje.’ Het jubileum Open Toernooi vindt plaats van 24 juni t/m 2 juli, zie https://bltc-inbetween.nl Namens BLTC en haar leden: Selma en de hele commissie, dankjewel voor alles!

Feestweek – hoort en zegt het voort!
In september volgt een feestweek voor alle leden en oud-leden. Met op woe 6 september een kidsevent, don 7 september het openingsdiner met een spetterend slotstuk, vrij 8 september een receptie voor iedereen die ooit lid is geweest bij BLTC – geef het vooral door aan alle oud-leden die je kent! – een BBQ met 2 spektakelstukken en zaterdag de 9e een Return of the legends toernooi met een spetterende feestavond.