De jaarlijkse Blaricumse Atelierroute krijgt een nieuw jasje. Het nieuwe bestuur van Stichting kunst en cultuur Blaricum is drukdoende met het uitwerken van een vernieuwde versie van de Atelierroute.

De Atelierroute, waarbij belangstellenden bij de kunstenaars thuis of in het atelier kunnen komen kijken, gaat de TEFKA heten. De nieuwe naam is een knipoog naar de TEFAF. Het staat voor The Event Formerly Known as Atelierroute.

TEKFA wordt een driedaagse kunst-beleving met dit jaar als centrale locatie Het Theater. Op vrijdag zal er een feestelijke opening zijn, waarbij de kunstenaars aanwezig zijn. Op zaterdag en zondag kan het werk worden bewonderd van alle deelnemende kunstenaars. Bij kunstenaars thuis en in hun atelier, maar in de toekomst ook in expositieruimtes op enkele locaties in het centrum, met workshops, demonstraties en speciale tentoonstellingen. De stichting is hiervoor actief op zoek naar sponsoren en ruimtes. Ook wil ze voor haar activiteiten ‘Vrienden van Kunst uit Blaricum’ en een Comité van Aanbeveling’ oprichten. Om zo een breder draagvlak te creëren, inkomsten te genereren en activiteiten te bekostigen.

Nog meer plannen
Het bestuur heeft nog meer plannen, zoals een maandelijks Kunstcafé, kunst in de schoolklas brengen, kunstwandelingen door het dorp houden, een webshop opzetten waar Blaricumse kunst wordt verkocht en evenementen organiseren waarbij kunst uit Blaricum buiten het eigen dorp wordt gepromoot.

Bij de stichting zijn circa vijftig Blaricumse beeldende kunstenaars aangesloten.
Het nieuwe bestuur bestaat uit Frank Elion, Rob Regensburg, Jorrit van Bavel, Céline Godfroy, Soraya Hamming en Harriet Leget.
De TEFKA- Atelierroute wordt gehouden op 8, 9 en 10 september www.kunstenaarsblaricum.nl