door Frans Ruijter
Theodora Josephina Vos werd op 27 augustus 1946 geboren aan de Slingerweg 15 (nu William Singerweg 15) als jongste dochter uit het huwelijk van Lammert Vos en Bertha Ruizendaal.

In het boerenbedrijf moest Thea van jongs af aan hard meewerken en dat deed zij met overgave. Vader Lammert was een groot paardenliefhebber en de kinderen hebben de passie voor paarden van huis uit meegekregen. Thea trouwde op 13 december 1969 met Bep (Bud) de Gooijer en ze gingen wonen in de boerderij van de grootouders van Bud aan de Langeweg 3. De boerderij die in slechte staat was, werd in de jaren tachtig volledig verbouwd. Bud was ook een groot paardenliefhebber en toen hij stopte met melken, ging alle aandacht naar de paarden en ontstond Stalhouderij de Gooijer. Thea deed mee aan tuigpaardenwedstrijden en er werden vele landelijke prijzen gewonnen door Stal de Gooijer. Thea had daar met het paard Olivier een groot aandeel in.

‘Ons dorp’
Zo sprak Thea over Blaricum, het was ‘haar dorp’. Ze was bij alle activiteiten rond de kermis aanwezig, zoals bij het ringsteken en touwtrekken. Ze heeft hierbij vaak raak gestoken en aan het langste eind getrokken. Ook aan de Dag van het Werkpaard droeg ze haar steentje bij. De laatste jaren zat ze graag met mooi weer aan de Langeweg op het terras d’ Ouwe Stee, met de mensen die haar lief waren om haar heen. Ze genoot daar als een heel goede gastvrouw met volle teugen van. Haar woorden: ‘Dit is mooier dan ver weg op vakantie.’ Thea was een geweldige vrouw voor Bud, een geweldige moeder voor haar kinderen en een superoma voor haar kleinkinderen. Op 19 maart jl. kwam er na ruim 77 jaar een einde aan haar leven. Blaricum gaat deze gewone maar wel heel bijzondere vrouw missen.