Misschien is Kamers met Aandacht dan iets. Stichting Kamers met Aandacht is een non-profitorganisatie met als doel om jongeren tussen de 18 en 23 jaar, met een achtergrond in de (jeugd)zorg, te koppelen aan particulieren die een beschikbare kamer hebben.

Deze jongeren, die naar school gaan, studeren of werken, hebben over het algemeen geen sociaal vangnet of missen nog wat praktische vaardigheden om helemaal zelfstandig te wonen. U kunt ze op weg helpen naar een zelfstandig leven.

Een kamer mét aandacht!
Regio Gooi- en Vechtstreek heeft zich aangesloten bij Kamers met Aandacht. ‘Op dit moment zijn er in deze regio vijftien jongeren op zoek naar een Kamer met Aandacht’, vertelt de nieuwe regiocoördinator Lisa Freriks. ‘Ik vind het een prachtig concept waar niet alleen jongeren bij gebaat zijn, maar ook degenen die een kamer verhuren. Je bent echt van betekenis wanneer je een jongere in huis neemt en het is vaak ook nog eens heel gezellig. Daarbij is het een fijne bijverdienste voor een kamer die waarschijnlijk anders leeg had gestaan.’ De verhuurders variëren in leeftijd van 25 tot 75 jaar. Het zijn stellen, alleenstaanden en woongroepen. De juiste match is essentieel. Een coördinator gaat met u in gesprek en kijkt wat er bij u past, al uw wensen en verwachtingen worden meegenomen. De jongeren worden begeleid door een ambulant begeleider en u houdt een oogje in het zeil.

Kamers met Aandacht is sinds drie jaar actief en heeft zich inmiddels door heel Nederland uitgebreid. Wilt u meer weten over Kamers met Aandacht? U kunt zich aanmelden op kamersmetaandacht.nl voor een online informatiebijeenkomst op 8 februari of 5 maart.
Of wilt u deze jongeren een klein financieel handje helpen? Want van sommige jongeren past al hun bezit in een plastic tasje… Kijk voor informatie hierover op de website.