Kamerorkest de Muziekkring is een van de oudere amateurorkesten in de regio en bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste amateurmusici. Het orkest maakt klassieke muziek op behoorlijk niveau met een bezetting van violen, alten, celli, contrabas, fluiten, klarinetten, fagotten, hobo’s, hoorns en soms een harp. Uit ons dorp speelt Maarten van Luttervelt (viool) mee.

Het orkest geeft tweemaal per jaar een concert, waarvan één in de Dorpskerk, en staat onder leiding van dirigent Yvonne de Winter. Musici op trompet en slagwerk worden, afhankelijk van welk werk ze spelen, ingehuurd. Jaarlijks is er een kamermuziekavond, waar ze in kleinere ensembles met elkaar musiceren. Door natuurlijk verloop
komen er altijd plekken vrij bij dit orkest met ervaren en ook minder ervaren musici. Vooral strijkers, aarzel niet om contact met ze op te nemen als je wilt meespelen. Ze repeteren iedere maandag in Laren van 19.45-22.15 uur.

Winterconcert 28 januari 15.00 uur

Om te vieren dat hun gezelschap zestig jaar geleden is opgericht en de dirigent tien jaar op de bok staat, geven ze op zondagmiddag 28 januari een feestelijk concert in het Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33 in Hilversum. 

Ze zullen werken van Mozart, Beethoven, Pierné en Bizet spelen. Tickets kosten 15 euro (jongeren t/m 18 jaar gratis) en zijn te bestellen via demuziekkring.nl