door Anne Hildebrand

Fantastisch nieuws, onze Blaricumsche Boekhandel blijft bestaan. Het initiatief om met steun van dorpsgenoten de boekhandel in stand te houden, werd ruim omarmd. De bijna 100 jaar oude Blaricumsche Boekhandel blijft behouden!

Een bezoekje aan de boekhandel. Het vooruitzicht op een nieuw, zorgvuldig uitgekozen boek. Boeken voelen, doorbladeren, de geur van het papier. Gesprekken over boeken, advies door medewerkers en soms ook door andere winkelende boekenliefhebbers.
Of naar binnen lopen voor school- en kantoorspullen, een mooie kaart, een cadeautje, tijdschrift, krant of stomerij…We gaan door! 

Hartverwarmend

Hoezeer het voortbestaan van onze boekhandel leeft in het dorp, bleek wel uit de grote opkomst tijdens de kick-off bijeenkomst, georganiseerd door enkele Blaricumse initiatiefnemers. De toekomstplannen werden hier uiteengezet, de mogelijkheden om te investeren toegelicht en de melding van de terugkomst van Sandra van Holst, 26 jaar het vaste gezicht van de boekhandel, leverde een dik applaus op. Met als resultaat veel dorpsgenoten die bereid zijn financieel bij te willen dragen. Het is echt hartverwarmend om te zien dat we dit als Blaricummers onderling voor elkaar hebben kunnen krijgen!

De plannen

Zowel binnen als buiten krijgt de winkel een frisse en eigentijdse uitstraling, uiteraard met behoud van de karakteristieke kenmerken van het pand. Het interieur en de indeling worden waar nodig aangepast en de boekhandel gaat zich aansluiten bij Libris Blz., waardoor onder andere het aanbod, de website en de onlinemogelijkheden verbeterd worden. In de komende maanden worden vervolgplannen gemaakt om de boekhandel toekomstbestendig te maken en worden leuke nieuwe ideeën en initiatieven, mede ingebracht door onze klanten, nader uitgewerkt. We houden u op de hoogte. 

Per januari wordt de boekhandel door de huidige eigenaar, de familie Van den Bergh, met een goed gevoel overgedragen aan de nieuwe eigenaar  de Blaricumsche Boekhandel BV. 

In de tweede week van januari bent u van harte welkom in de vernieuwde boekhandel. Sandra en het bestaande team staan als vanouds voor u klaar!