door de eindredactie
Waterplanten en onervaren watersporters zorgen voor veel incidenten waarvan een deel te voorkomen is. Goed voorbereid het water op is daarbij essentieel. KNRM Helpt, de officiële app van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), ondersteunt u met veel handige functies bij het plannen van uw vaartocht en tijdens uw trip zelf.
Het reddingsstation Blaricum, gevestigd aan de Stichtseweg 99, is 24 uur per dag oproepbaar voor het helpen en redden van mensen op het water. De app KNRM Helpt is vooral bedoeld voor de Noordzee en de ruime binnenwateren, zoals het IJsselmeer, het Markermeer, de Randmeren, de Waddenzee en de Zeeuwse wateren, waar de 45 KNRM reddingstations gevestigd zijn. Maar de app kan ook in het buitenland gebruikt worden. De app Hulpverlening door de KNRM wordt kosteloos uitgevoerd door vrijwilligers. Met dank aan donateurs wordt de KNRM al sinds 1824 door vrijwillige bijdragen in stand gehouden. Wilt u KNRM steunen? Als Redder aan de wal steunt u de KNRM met een vast bedrag per maand, kwartaal, half of heel jaar of eenmalig. Er is geen minimumbijdrage, ieder bedrag is welkom.
Meer info knrm.nl

[foto: Op 1 juli zonk een open zeilboot op het Gooimeer met vijf personen aan boord. De bemanning van de KNRM heeft hen gered. De opvarenden waren ongedeerd en de boot werd geborgen]