U kent haar vast van de prachtige gedichten in hei & wei, onze Dichter bij Blaricum Marjan Leunissen. Op de achterpagina staat nu haar gedicht Open armen, speciaal geschreven voor de Oekraïners op de Woensberg. Deze maand verschijnt de dichtbundel Komma in de Kantlijn, het gezamenlijke debuut van Marjan en illustrator Harcoline Ornstein.

Marjan is schrijfdocent, schrijfcoach en dus dichter. Ze maakt deel uit van een dichterscollectief, heeft in meerdere bundels gepubliceerd en er zijn gedichten van haar hand bekroond met een prijs. In Komma in de Kantlijn staat Marjan stil bij de grote en kleine momenten van het leven. Haar vriendin en achternichtje Harcoline, allround ontwerper, heeft ieder gedicht treffend geïllustreerd in een eenvoudig vlak- en lijnenspel in zwart-wit.

Het nut van de komma
Marjan: ‘Met mijn gedichten wil ik graag mensen aanraken, ze ontroeren, blij maken, maar ook iets universeels laten doorklinken waarin iemand zich kan herkennen.’ Over de goed klinkende titel van de bundel zegt ze: ‘Zoals de komma in een zin de lezer een adempauze geeft, zo werken de tekeningen en gedichten als een pleisterplaats in de hectiek van alledag. De komma stelt uit, geeft tijd om te ontdekken waar het om draait.’

Komma in de Kantlijn is te koop bij de Blaricumsche Boekhandel.

www.schrijfcreaties.nl