door Nelliëtte van Wijck
Autorijschool Gooijer is een goede bekende in Blaricum. Veel van onze lezers hebben er hun autorijbewijs gehaald. Sinds maart kun je er ook terecht voor het behalen van het motorrijbewijs. Henk van de Kerkhof, 60 jaar, verzorgt de lessen.

Henk: ‘Ik heb niet altijd rijlessen gegeven. Als jongeman begon ik bij de Koninklijke Landmacht als onderofficier-instructeur. In die rol heb ik dienstplichtigen opgeleid tot militair. Ik volgde daarnaast verschillende ICT-studies en een studie technische bedrijfskunde dus was een baan in de ICT een logisch gevolg. Ik heb jaren in deze branche gewerkt, maar het plezier dat ik in die eerste baan als instructeur had, liet me niet los.’

Motor- en autorijinstructeur
Een paar jaar geleden heeft Henk dan ook het roer omgegooid en zijn hart laten spreken. Hij behaalde alle bevoegdheden om motor- en autorijinstructeur te worden en ging aan de slag bij de Blaricumse autorijschool Gooijer. ‘Michiel Gooijer en ik hebben elkaar gevonden in een passie die wij samen delen: instructie, verkeer en mobiliteit. Ook de visie van de rijschool past bij mij: kwaliteit, maatwerk en een betrokken persoonlijke benadering.’ De lessen worden stap voor stap opgebouwd en de leerling leert veilig en verantwoord aan het verkeer deelnemen. Voor het motorrijbewijs wordt, vanwege de kwetsbaardere positie van de motorrijder, extra aandacht besteed aan het veilig (defensief) rijden. ‘De drive die ik heb voor het motorrijden vind je terug in mijn manier van lesgeven: serieus, met humor en doorspekt met praktijkvoorbeelden.’ Henk verzorgt de motorrijlessen vanuit Bussum waar de motoren staan en waar de leerlingen zich kunnen omkleden in de motorkleding van de rijschool. Er wordt lesgegeven op BMW-motoren. Lessen duren 1,5 uur daarnaast is er allerlei maatwerk mogelijk, bijvoorbeeld voor her-opstappers.

In de vrije tijd ook op de motor
‘Als ontspanning houd ik van muziek, van pop tot klassiek. Ik vind het heerlijk om een boek te lezen terwijl er prachtige muziek op de achtergrond “murmelt”. En na het lesgeven kunnen we Henk óók vaak op de motor zien. Zo zijn er nu plannen om twee weken op de motor richting Corsica te gaan. Een motorweekend in de Duitse Eifel, het Sauerland of het Zwarte Woud is iets wat Henk ook graag doet. Alleen of met een goede vriend die net zo graag motorrijdt als Henk.

Enthousiast geraakt? Zie www.autorijschoolgooijer.nl