door Marjolijn Schat
Stichting Promotie Blaricum, opgericht in februari 2001, heeft als doel Blaricum te promoten door middel van twee jaarlijks terugkerende activiteiten: het open Golf & Country en de Wijnproeverij.

Daarnaast doneert de stichting geld aan projecten ter verbetering en verfraaiing van ons dorp. Zo hebben ze de mooie klok geplaatst op de hoek Torenlaan/Huizerweg, hebben ze mede de verlichting van de Dorpskerk mogelijk gemaakt alsook de prachtige kerstverlichting en met een donatie van hun kant is de Beeldbank, een online fotoarchief van de Historische Kring Blaricum, tot stand gekomen. Andere donaties betreffen wederom de Historische Kring en Het Theater.

Het open Golf & Country en de wijnproeverij
Zondag 17 september vindt het open Golf & Country evenement plaats. Blaricum-Dorp verandert deze dag in een golfbaan met zestien holes op diverse boerenerven, stukjes groen zoals het Oranjeweitje, weilanden aan de rand van ons dorp en bij de vijver van restaurant Rust Wat. Bij een groot aantal holes valt voor de deelnemers een heerlijk hapje of drankje te nuttigen en staan sponsoren met hun presentaties. Meedoen? Inschrijven kan voor maximaal vier personen, zie de website. Een ander jaarlijks terugkerend evenement is de wijnproeverij. Het idee en de opzet van deze avond is afkomstig uit Frankrijk. Deelnemers kunnen een wijnglas met het gemeentewapen kopen. Op vertoon van dit glas en een button kan op verschillende plaatsen in het dorp wijn geproefd worden; in winkels, het notariskantoor, de smederij etc. De wijnproeverij vindt plaats op 10 november vanaf 19.00 uur. De inschrijving is op 28 oktober vanaf 09.00 uur in Blaercom. Wees er op tijd bij want ieder jaar moeten er helaas weer mensen teleurgesteld worden, zie de website.

Welkom