door Frans Ruijter
Vaak wordt het verleden nog weleens verheerlijkt. Maar als men deze twee foto’s bekijkt, mag men daar gerust vraagtekens bij zetten.

Op de oude foto van de Beeldbank van de Historische Kring Blaricum, zo rond 1920, ziet het er niet zo welvarend uit in vergelijking met de mooie foto die Peter van Rietschoten onlangs heeft genomen.

Diverse bestemmingen
Deze boerderij is eigendom geweest van Lammert de Graaf die getrouwd was met Kee Elders, de grootouders van onder andere Bud de Gooijer. Zij verkochten deze boerderij aan de familie De Greeff, die in het gedeelte waar de deel (hier stonden de koeien) zich bevond een garagebedrijf begon. Ook was er de apotheek gevestigd. Lammert en Kee verhuisden naar de Langeweg 3, waar het boerenbedrijf werd voortgezet.
Nadat meneer De Greeff was overleden, werd het garagebedrijf voortgezet door Jacob van Mill. Helaas overleed deze man op jonge leeftijd en zijn enige zoon Gerhard nam de zaak over. Achter
de grote baanderdeuren aan de rechterzijde kwam een fietsenmakerij waar de Eemnesser Joop Zanoli de scepter zwaaide.

WEXX Wijnen onder een nieuwe kap
Nadat er verschillende andere zaken in hebben gezeten, de een langer dan de ander, zit WEXXS Wijnen er al verschillende jaren en nu onder een mooie nieuwe rieten kap.