Vintage Gin

door Angélique Boezel-Spoor

Het zakenleven zat er al vroeg in bij onze dorpsgenoot Jean-Jacques Francois. In het jaar 2000 startte hij op zijn vijftiende met de Crêpe Expres: een mobiele onderneming, waarbij hij zowel particulieren als bedrijven en evenementen onder zijn cliënten mocht rekenen. De zaken liepen als een speer en aangezien hij op die leeftijd nog geen auto mocht besturen, werd er gebruik gemaakt van een rode tractor om zijn bedrijfje te vervoeren. 

Gaandeweg kwam uit diverse hoeken het verzoek om het aanbod qua diensten uit te breiden met bijvoorbeeld een drankje en muziek. Aldus geschiedde en dit leidde tot het ontstaan van de organisatie Jacquet-Events, dat inmiddels al 23 jaar draaiende is. Toch leidde dit (intens vermoeiende) bestaan op een gegeven moment tot de vraag of dit nu echt was wat hij verlangde van het leven. Toevalligerwijs had zijn vader het plan opgevat om na 40 jaar te stoppen met zijn transport-expertise bureau. Om een lang verhaal kort te maken: Jean Jacques besloot een nieuw avontuur aan te gaan en het roer van senior over te nemen, die nog wel op de achtergrond aanwezig bleef. En bij Jacquet-Events, dat hij absoluut niet kwijt wilde, deed hij een stapje terug en haalde partners binnen de organisatie. Kortom, de jongeman bestiert nu twee bijzonder uiteenlopende firma’s, die goed te combineren vallen.

Vintage alpinisme

Sportiviteit, levenslust en liefde voor het buitenleven hebben altijd een prominente rol vervuld binnen het bestaan van de 38-jarige. Hij is opgegroeid met de activiteit bergbeklimmen, een grote passie van hem. En zo’n vijf jaar geleden, gezeten op de hoogste bergtop van Italië, zat hij met een maatje een beetje te filosoferen. Over wie er vóór hen op die plek geweest zouden zijn en wat die mensen in vroegere jaren voor kleding droegen, want die berg bleek 175 jaar eerder al voor het eerst te zijn beklommen. Zijn interesse was gewekt en hij deed onderzoek, waaruit onder andere bleek dat de klimmers in die tijd bajen broeken droegen, de vrouwen in rokken klauterden en ook veel attributen zelf gebreid waren. Zijn studie leidde tot een intense liefde voor vintage alpinisme. Hieruit voortvloeiend werden zijn overgrootvaders ski’s volledig gerestaureerd, die heeft Jean-Jacques daadwerkelijk op de piste gebruikt, met bijpassende kleding geheel in stijl. Dit heeft geleid tot een hausse op Instagram. 

Climbing Vintage Gin

Geïnspireerd door het vaatje om de nek van de Sint-Bernard hond, dat vroeger gevuld zou zijn met brandewijn of rum voor verkleumde reizigers (kanttekening: dit blijkt een fabel) besloot Jean-Jacques tot het creëren van een drankje, waarin geuren en smaken te ontdekken zijn die in de outdoor beleving naar voren komen, zoals de aroma’s van leer, hout en canvas. Na een jaar ontwikkelen en samenwerking met officiële stokers is zijn zogenoemde Climbing Vintage Gin op de markt gekomen, een product met louter natuurlijke ingrediënten. In ons dorp wordt het inmiddels geserveerd in de Country Deli. Er wordt gewerkt aan een webshop, maar geïnteresseerden kunnen het nu ook al kopen via Instagram of via de mail van Jacquet-Events
info@jacquet-events.nl