door Joan De Zwart-Bloch, burgemeester
Dit is mijn 15e en laatste kerstcolumn voor hei & wei. De eerste jaren werd er standaard nog een thema aangereikt door de redactie, later kreeg ik wat meer de ‘vrije hand’. Zo tegen het eind van het jaar hebben we meestal een natuurlijke neiging om terug te kijken, en wat heb ik veel om op terug te kijken!

Vijftien jaar geleden zat ik midden in de procedure om burgemeester van Blaricum te worden, nu gaat het bijna dagelijks over het naderende afscheid. De tijd lijkt omgevlogen, maar schijn bedriegt, want wat is er veel gebeurd en veranderd. En gelukkig ook weer niet.
Blaricum, authentiek dorp in het Gooi is de titel van onze Toekomst Visie. De visie die breed gedeeld wordt door onze inwoners in alle dorpsdelen. Die visie gaat onder andere over het omarmen van de prachtige natuur die ons omringt: bos, heide, weilanden en water. Maar ook over het dorpse, kleinschalige, gezellige leven dat we hier met elkaar delen en over de eigenheid van het dorp, die we koesteren. Het dorp waar ik van ben gaan houden, precies door wat hierboven staat beschreven. Als geboren en getogen Amsterdammer, kan ik me niet meer voorstellen hier ooit nog weg te gaan. En dat is een goed vooruitzicht! Samen met u, hoop ik ook na het burgemeesterschap nog lang onderdeel uit te maken van ons mooie Blaricum…

Voor nu wens ik u hele mooie feestdagen toe en een goed en gezond 2023!