door Marloek de Greeff
Wist je dat je een brief aan de Kerstman kunt sturen? Zijn brievenbus staat in Canada en als je hem vóór half december een brief schrijft met je eigen adres erin, krijg je er eentje terug. Je kunt je brief sturen naar Santa Claus, North Pole H0H 0H0, Canada. Het is gratis en je hebt geen postzegel nodig, want de Kerstman is geweldig. Net als de postcode van de Noordpool trouwens.

Als je heel snel bent, kun je misschien dit jaar nog een brief sturen. Wil je weten op welke dag, op welk moment en in welke brievenbus je je brief het beste kunt posten? Doe dan de kerstspeurtocht! Dat kan lopend, het duurt een half uur. Met elk goed antwoord kun je iets wegstrepen.

De kerstspeurtocht
1. We hebben eerst een kerstboom nodig. Daarom gaan we naar de Meelmuis op de Meentweg 1. Hier vind je zeker een mooie en die kun je zelfs thuis laten bezorgen! Op welke dag kan dat niet? Zet een streep door die dag.
2. Nu de kerstversiering. Loop van de Meelmuis door de Meentweg naar Dorpsstraat 3. Hoeveel groene kerstbomen in een pot of vaas zie je in de etalage bij Bij Jelle? De brievenbus met dat nummer kan van de lijst.
3. We gaan op pad voor het kerstdiner. Eerst naar de viswinkel. Je loopt terug naar Meentweg 2. Weet je op welke dag mensen meestal vis eten? Kerst is niet op die dag dit jaar. Dus streep die dag maar door.
4. Zie je de Muziektent? Loop daarlangs naar de slager. Weet je wat veel gegeten wordt met kerst? Je ziet het niet bij de slager, want je moet het apart bestellen. Maar je kunt het daar misschien wel vragen? Het is groot, heeft veren en begint met de K van kerst. Hoeveel moet je er bestellen als je een kerstdiner hebt met zes personen? De brievenbus met dat nummer mag van de lijst.
5. Op naar de groenteboer op Torenlaan 6A. Want de K die je bij de slager hebt besteld, moet je nog vullen. Met ui, pruimen, knoflook en kruiden bijvoorbeeld. Bij Delicious kunnen ze je vast helpen! Wanneer begin je met koken met kerst denk je? Tip: de K moet gevuld worden en úren in de oven en dan moet je ook nog alles voor het voorgerecht en het toetje voorbereiden, een tulband bakken en lekkere borrelhapjes maken. Zet een streep door dit deel van de dag.
6. Loop terug naar de Muziektent. Vanaf daar zie je de Blaricumse Boekhandel. Koop hier papier en een envelop voor je brief aan de kerstman. En een mooi kerstboek of kerstkaarten misschien? De boekhandel is open tot ’s avonds 18.00 uur. Behalve op één dag, dan sluit de boekhandel in de … Dit is het laatste wat je door moet strepen.

Je hebt nu één dag, één moment en één brievenbus over. GO GO GO met je brief aan de kerstman!