door Blaercom en de eindredactie
De multifunctionele centrale hal van Blaercom beschikt over de mogelijkheid van een verwisselbare indeling. De grootte van de afzonderlijke zalen kan met behulp van schuifpanelen worden aangepast en er kan zelfs één grote zaal van de ruimte gemaakt worden. Die schuifpanelen zijn in april voorzien van prachtige grote foto’s met kenmerkende Blaricumse taferelen welke de hele wand bedekken.

De centrale hal is bij uitstek de plek waar mensen elkaar ontmoeten. Vaak na een les damesgym of in de pauze van een avond zingen of vergaderen wordt daar wat gedronken. Maar, zo vonden bestuur en beheerders, het was er nog een beetje kaal. Er was behoefte aan een kleurrijke aankleding van het interieur. De beelden zijn afkomstig van Peter van Rietschoten. En er is keuze genoeg, bijvoorbeeld de paarden van Bud de Gooijer, oude Blaricumse boerderijen, verschillende dieren en een veld met korenbloemen.
Ciska van Buhren, nét niet geboren maar wel getogen in Blaricum, is interieurarchitect bij bureau Buhren & van Deventer interieur design. Zij heeft het ontwerp gemaakt met foto’s van Peter.
Het fotoproject werd mede mogelijk gemaakt door Activiteitenfonds Blaricum en de RABO bank.

Meer info https://www.blaercom.nl

(Foto: Bud de Gooijer, Ciska van Buhren, Peter van Rietschoten, Paul Molenkamp (Blaercom), Daphne Rokebrand (activiteitenfonds Blaricum)