door Greet Volkers
Om 07.00 uur moet ik me voor een staaroperatie melden bij ziekenhuis Tergooi in Blaricum. Ik had niet lekker geslapen en gedroomd van grote, nare naalden en nog veel meer. Hemeltjelief, ik verslaap me vast…

Maar niemand is zo vroeg in het ziekenhuis aanwezig. Ik vind na veel rondlopen de oog-ok, deur op slot. Chaos in mijn hoofd. Even later word ik gelukkig opgevangen door een aardige mevrouw. Kopje thee, een pilletje zus en pilletje zo. Dan met ok-muts op de brancard. Daar ga ik. Gelukkig valt het mee. Wat een deskundige oogarts en fijne verpleegsters. Voor iedereen die dit moet ondergaan: fluitje van een cent. Een paar dagen tralies voor je oog, drie weken druppelen en klaar is Kees.
De volgende morgen is mijn wazige wereld weer kraakhelder. Voor mij een medisch wonder. Tijdens de operatie hoor ik ze praten over de sluiting van het ziekenhuis. Rond Hemelvaart. In mijn fantasie zie ik het ziekenhuis al naar de hemel fladderen. Ben blij dat ik nog in Blaricum terecht kon. Straks op naar Hilversum. Ik neem die ochtend afscheid met een verdrietig hart en een betraand heldere knipoog. Dag Tergooi.