door Gaby Fecken
Ze zien me aan komen lopen. We zwaaien terwijl hij opspringt om de deur te openen. Vanavond schuif ik aan bij Tamara (45), Jeroen (50), Marc (14) en Matthias (11). Oudste zoon Daniel (20) woont niet meer thuis.

Het is woensdagavond 17.30 uur. Tamara staat te koken, Jeroen zit er gezellig bij. Er staat een borrelplankje op het kookeiland en ik krijg de vraag wat ik wil drinken. Maar eerst wordt mijn blik naar achter getrokken, want jeetje wat een uitzicht. ‘Die blik over het water is magisch, elke dag weer’, zeg Tamara terecht. Er ligt een polyvalk in het water. ‘Dit is precies de reden waarom we hierheen zijn verhuisd’, verklaart Jeroen. ‘Ik probeerde Tamara al eerder enthousiast te krijgen voor deze nieuwbouwwijk, maar pas toen er huizen aan het water in de verkoop kwamen was ze om. Precies dit huis.’ Als je het hebt gezien begrijp je het direct. Inmiddels wonen ze bijna drie jaar in de Blaricummermeent en denken ze er niet aan om ooit te verhuizen.

Werken, sporten en dan nog eten
Vandaag was Jeroen eerder thuis dan Tamara, maar dat is niet gebruikelijk. Beiden werken vijf dagen, Tamara op de Taalschool in Hilversum, Jeroen in Delft bij een bureau voor productontwikkeling. Als Tamara rond 16.30 uur thuis is, zijn de kasten soms leeg en moet nog bedacht worden wat er wordt gegeten. Snel en gezond. Pasta, een stamppotje en een AVGtje (aardappelen, vlees, groente) staan elke week wel een keer op het menu. Ze proberen altijd samen te eten, wat meestal rond 19.00 uur is als iedereen thuiskomt. Als het eten bijna klaar is, is Marc achter z’n gamecomputer vandaan gekomen en komt ook Matthias binnen, die buiten met vriendjes aan het spelen was. Sporten doen de jongens overdag op de skiclub, heel handig met eten.

Wonen aan het water
Als we aan tafel zitten gaat het gesprek over school en over Daniel die net een huis heeft gekocht met zijn vriendin. Ze vertellen hoe geweldig het is om aan het water te wonen. ’s Zomers komen vrienden zwemmen, er wordt veel gezeild en Matthias spreekt af met een vriendje van de overkant die ook een eigen motorbootje heeft. Afgelopen winter hebben ze zelfs ’s nachts geschaatst! Komende zomer komt er een nieuwe uitdaging, want Jeroen heeft samen met de buurman z’n vaarbewijs gehaald. ‘De buren zitten in de boten business dus een boot met een beetje snelheid zien we wel zitten. Of eigenlijk liggen’, grapt Jeroen. ‘Bij hen dan, zodat wij ons zeilbootje hier kunnen houden. Ja, dat gevoel van saamhorigheid zat er tijdens de bouw al in in deze straat. Heel gezellig.’
Recept
Wat we hebben gegeten? Een heerlijk verse lasagne met aansluitend koffie van Marc terwijl Matthias de tafel afruimt. De jongens geven de maaltijd een 7,5 en ik kan me daar goed in vinden. Ik was op zoek naar hectiek en kwam terecht bij een voorbeeldig gezin!

Het recept van de lasagne kun je terugvinden op onze website www.heienwei.nl, Facebookpagina en Instagram.

Aan tafel bij… is een nieuwe rubriek in hei & wei waarvoor Gaby zich graag laat uitnodigen om aan te schuiven bij inwoners van Blaricum. Ze proeft niet alleen graag lekker eten maar juist ook de sfeer van de alledaagse hectiek en gezelligheid rond etenstijd op een doordeweekse dag tussen werk, thuiskomen, sport, huiswerk, koken en bedtijd in. Vind je het leuk om Gaby bij jou aan tafel uit te nodigen? Mail dan naar gaby@hemelsby.com

Over Gaby: energiek, creatief, ondernemer, interieur designer, citytripper, koudwaterdipper, groene vingers, liefhebber van lekker eten en mooie gesprekken, getrouwd met een geboren Blaricummer en sinds 2,5 jaar zelf woonachtig in de Blaricummermeent.