Ieder jaar wordt de Dag van het Werkpaard georganiseerd om iedereen eraan te herinneren dat Blaricum van oorsprong een boerendorp is. Zondag 24 september worden hiervoor de akkers aan de Noolseweg omgetoverd tot een authentiek agrarisch dorp van het begin van de vorige eeuw.

Meerdere teams strijden tussen 12.00 en 16.30 uur, samen met hun werkpaarden, om de titel Team Dag van het Werkpaard. Met onder meer boomslepen, ploegen, hooien, dorsen en diverse activiteiten op het boerenerf. Een deskundige jury beoordeelt de activiteiten op behendigheid en authenticiteit.

Terug in de tijd
Terwijl de teams op het land aan het werk zijn, wordt op het erf het boerenleven uit de eerste helft van de 20ste eeuw weergegeven. Vele vrijwilligers beelden, verkleed in boerenkleding, allerlei oude ambachten en activiteiten uit. U gaat terug in de tijd met tafereeltjes van vrouwen en hun werkzaamheden, de bakker, een touwslager en de smid, een kinderplein met spelletjes en draaimolen, een ouderwets snoepkraampje en nog veel meer. En de organisatie vraagt Blaricumse mannen vooral ongeschoren te komen, er is een barbier aanwezig!

Boeldag
De dag wordt om 17.00 uur traditioneel afgesloten met de Boeldag, de veiling van oude, brocante en antieke spullen, en de prijsuitreiking. Neem wat contanten mee voor alle lekkernijen en de veiling.